Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kultura

Víkendový déšť zkazil leteckou přehlídku i Sportovní park

Nemusí pršet, stačí, když kape, přáli si organizátoři víkendových akcí, ale jejich přání nebylo vyslyšeno. Déšť zkomplikoval plány letecké přehlídky Legendy nebes i Sportovní parku Pardubice.

Hradecký Hučák si na nedostatek zájmu nemůže stěžovat, pro lidi je atrakcí

Hradecký Hučák hlásí rekordní návštěvnost, za první pololetí si sem našlo cestu skoro devadesát tisíc lidí. Vodní elektrárna se tak nadobro probudila z covidového snění a čísla návštěvnosti rostou.

Památky v kraji se po covidu vzpamatovaly, letošní sezona bude fajn

Zástupci památek v Královéhradeckém kraji si návštěvnickou sezonu zatím většinou pochvalují. Největší zájem zaznamenali v prvním červencovém týdnu, na který připadly státní svátky.

Safari Park Dvůr Králové uspořádal Africké dny, jen o víkendu přišly tisíce lidí

Sedmidenní festival africké kultury v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku přilákal přes čtyřicet tisíc lidí. Akce nazvaná Africké dny začala ve dvorské zoo v pondělí 24. července.

Na hradeckém letišti se chystá první ročník letecké show Legendy nebes

Královéhradecké letiště bude už příští sobotu hostit první ročník nového modelu leteckého dne nazvaného Legendy nebes. Pilíři programu jsou dětský, letecký a hudební blok. Cílem je nabídnout atraktivní program všem věkovým kategoriím a obnovit...

Na pouť za šermíři, na noční prohlídku zámku nebo na zmrzlinový festival. Kam o víkendu vyrazit?

V Královéhradeckém kraji se i o následujícím víkendu uskuteční řada akcí, na které můžete vyrazit, pokud ještě nemáte žádné plány. Nabízí se pouť v Rokytnici v Orlických horách, do Žirče zamiřte na Svatoanenské zahradní slavnosti a do Hradce...

Tisíce divadelních fanoušků se valí na Náchodsko, začíná Jiráskův Hronov

Do Hronova se sjíždějí desítky divadelních souborů, hudebníků a tisíce divadelních fanoušků. Právě dneska začíná další ročník mezinárodního divadelního festivalu Jiráskův Hronov. Jedná se už o 93. ročník.

Divadelní festival Menteatrál v Neratově bude poprvé čtyřdenní. Začne 27.července

Festival Menteatrál, který představuje tvorbu divadel pracujících s lidmi s mentálním postižením, bude v Neratově v Orlických horách letos poprvé čtyřdenní. Přibudou workshopy, které umožní souborům i dalším účastníkům potkat se přímo při tvorbě....

Na festival, do letního kina i střílet katapultem. Kam o víkendu vyrazit?

I během tohoto víkendu nabídne Královéhradecký kraj celou řadu zajímavých akcí, které stojí za návštěvu. Lidé mohou vyrazit na jeden z největších hudebních festivalů, vyzkouší si střelbu z děla, prohlédnou si unikátní výtvory z lega nebo vyrazí...

Safari Park Dvůr Králové bude poslední týden v červenci žít Afrikou

Safari Park Dvůr Králové nad Labem bude poslední červencový týden žít Afrikou. Součástí programu nazvaného Africké dny budou například škola bubnování, africká gastronomie, čtení afrických pohádek.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.