Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kultura

Jičín patří pohádkám, oblíbený festival je po roce zase tady

Pohádkovým průvodem masek začíná dnes 32. ročník festivalu Jičín - město pohádky. Hlavním tématem budou kouzla, čáry a kouzelné bytosti. Festival ponese podtitul "Pohádkové oKouzlení".

Divadlo Drak má tři nominace na prestižní Cenu Thálie 2023. Vyhlášení se bude konat na konci měsíce

V jubilejním 30. ročníku prestižních Cen Thálie 2023 získalo Divadlo Drak v Hradci Králové hned tři nominace. Cenu letos může získat herec Luděk Smadiš za herecký výkon v inscenaci To je nadělení! Dalšími nominovanými jsou člen uměleckého souboru...

Divadlo Drak představí dvě své inscenace v Kloden Teater Oslu

Divadla Drak vyráží do Osla, kde v divadle pro děti a mládež Kloden Teater představí dvě inscenace ze své repertoárové nabídky školám, návštěvníkům z řad veřejnosti i promotérům. Budou jimi inscenace pro náctileté Antigona a hravá pohybová...

V Trutnově se dnes otevírá Vesmír, na diváky čekají dva moderní sály

Po dvouleté pauze se dnes otevře veřejnosti kino Vesmír v Trutnově. Nově zrekonstruované prostory nabídnou moderní kinematografické zážitky ve dvou sálech, občerstvení i bezbariérový přístup.

Festival Jičín – město pohádky se pravidelně koná přes 30 let. Letos ožije Pohádkovým oKouzlením

Kouzla, čáry a kouzelné bytosti. Přesně o tato témata se bude opírat už 32. ročník tradičního festivalu Jičín – město pohádky. Letošní sezona se jmenuje Pohádkové oKouzlení a konat se bude od 13. do 17. září prakticky po celém městě. Ani letos...

Trutnov patří filmu, Vesmírem provede sám starosta

Trutnov letos žije filmem. Aby ne, po velké modernizace se otevírá zdejší kino Vesmír. Filmovou premiéru zažije už tento pátek a o víkendu se ve městě konají Dny evropského dědictví s tématem Trutnov a film.

Slavnosti královny Elišky píšou další kapitolu, hradecké centrum opět ožilo

Letos již podevatenácté historické centrum města hostí Slavnosti královny Elišky. Během slavnosti budou dneska diváky na několika scénách bavit středověcí muzikanti, tanečnice, kejklíři a další komedianti.

Otevření fotbalového stadionu nebo zahájení hokejové sezony. Kam během víkendu v kraji vyrazit?

Před námi poslední prázdninový víkend, který nabídne celou řadu zajímavých akcí pro celé rodiny. V Hradci Králové se otevře nový fotbalový stadion a oficiálně se zahájí hokejová sezona. Na Rozkoši můžete sledovat horkovzdušné balóny, do Trutnova...

Město nechalo opravit podium hradecké Filharmonie. Vše se stihlo před začátkem sezony

Město Hradec Králové nechalo opravit podium v budově hradecké Filharmonie. Nový je především povrch, za který bylo třeba zaplatit 785 tisíc korun bez DPH. Oprava začala 17. července a vše bylo třeba stihnout do začátku další sezony.

Festival filmové komedie v Novém Městě nad Metují se blíží, vstupenky mizí

Nadcházející 45. ročník Festivalu české filmové komedie v Novém Městě nad Metují na Náchodsku nabídne 11 soutěžních snímků. Festival v novoměstském kině zahájí v neděli 10. září projekce komedií Život pro samouky a Za vším hledej ženu.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.