Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kultura

Vstupné zdarma do krajských galerií a muzeí přilákalo nové návštěvníky

Každou první středu v měsíci mají lidé i nadále do krajských muzeí, galerií a hvězdáren vstup zdarma. Kraj chtěl mimo jiné tímto krokem nalákat do institucí nové návštěvníky všech generací, a to se povedlo.

Trutnov dnes odpoledne odhalí na Vesmíru plastiku Václava Havla

Václav Havel by dnes oslavil 87. narozeniny. Trutnov dnes na něj bude vzpomínat. Na fasádě budovy nově zrekonstruovaného kina Vesmír odhalí desku s plastickým reliéfem postavy českého státníka v životní velikosti.

Kdo uplave v Hradci stovku jakýmkoliv stylem, dostane vstup do bazénu zdarma

Další ročník oblíbené plavecké soutěže je tady. Zúčastnit se bude moci zítra každý. Dějištěm bude plavecký bazén na Eliščině nábřeží. A odměnou bude pro každého vstup do bazénu zdarma.

Hradecká Noc vědců vás zavede do mozkoherny i planetária

Na spadnutí je v Hradci Králové tradiční Noc vědců. Cílem této akce je ukázat lidem, že věda není žádná nuda, ale naopak zajímavá a fascinující disciplína. Do Noci vědců se zapojí hvězdárna, knihovna i Farmaceutická fakulta.

Bílá věž v Hradci je coby turistický cíl od zítřka mimo hru

Musíme to opravit, jako by říkali dělníci, kteří se už zítra vrhnou na opravu Bílé věže v Hradci Králové. Tato dominanta města bude měsíc uzavřena.

Koncertní hala Filharmonie v Hradci Králové ponese název po operní pěvkyni Soně Červené

Sál Soni Červené, tak se bude od roku 2025 jmenovat hlavní koncertní hala Filharmonie Hradec Králové na Eliščině nábřeží. V prostorách Filharmonie Hradec Králové také vzniká prostor pro historické nástroje z dílny továrníků Červených, které...

Rock for People představil prvního headlinera. Do Hradce Králové přijedou Bring Me The Horizon

Tradiční festival Rock for People pořádaný na letišti v Hradci Králové zná prvního ze čtyř headlineru. Ve dnech od 12. do 15. června roku 2024 přijede do krajské metropole britská skupina Bring Me the Horizon. Podle organizátorů šlo o přání...

Hradecká filharmonie pojmenuje sál po Soně Červené, z pozůstalosti získala její nástroje

Filharmonie Hradec Králové získala z pozůstalosti operní pěvkyně a herečky Soni Červené čtyři historické hudební nástroje z dílny továrníků Červených v Hradci Králové. Pátý nástroj získala již dříve, ještě za jejího života.

Ve svých obrazech zachycuji eleganci a emoce, říká tvůrce motoristického umění Ondřej Slavík

Nedávno se v hradeckých Jiráskových sadech konala akce, na které byla řada nablýskaných historických i současných závodních aut. Mezi nimi zaujal redakci Hradecké Drbny tvůrce motoristického umění Ondřej Slavík, který má malování jako svého...

Před fotbalovým utkání v Hradci uvidí fanoušci dokument POD LÍZÁTKY

Fanoušky čeká v neděli před fotbalem speciální předzápasový program. Přímo na stadionu uvidí premiéru unikátního dokumentu POD LÍZÁTKY, který jim přiblíží, jak se stavěl hradecký sen, nová fotbalová aréna.

Kultura  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.