Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž obžalovaný z vraždy matky vinu u soudu odmítl

Krajský soud v Hradci Králové začal projednávat případ vraždy ženy na Semilsku v Libereckém kraji. Obžaloba viní z činu syna zavražděné. Podle spisu letos v lednu ženu uškrtil. Za zločin vraždy hrozí pětatřicetiletého muži deset až 15 let vězení. Hlavní líčení je nařízené na více dnů. Obžalovaný vinu odmítl. "Nic takového jsem neudělal, matku jsem nezabil," řekl.

Podle spisu podnapilý muž svoji matku napadl 19. ledna okolo 14:00 v pokoji společně obývaného bytu v přízemí bytového domu. „Poškozenou napadl v přímém úmyslu ji usmrtit,“ řekla státní zástupkyně Lenka Faltusová a připomněla, že muž byl za napadení matky v minulosti odsouzen.

Podle státní zástupkyně ženu uškrtil provazem zřejmě po předchozím napadení. Další zranění na jejím těle podle spisu svědčí o bití. Měla například oboustrannou zlomeninu žeber, zlomeninu hrudní kosti, krevní výrony na hlavě i pod klíční kostí. „Tato zranění svědčí o použití tupého násilí, když bezprostřední příčinou smrti poškozené bylo udušení z uškrcení,“ uvedla Faltusová.

Obžalovaný řekl, že v době spáchání činu byl na procházce. „Přišel jsem domů po půl třetí a šel si sednout do kuchyně, vedle běžela televize. Mamka ležela na zádech na gauči, napadlo mě, že usnula a měl bych televizi vypnout. Když jsem ji vypínal, všiml jsem si, že má skvrny u uší. Bylo mi to divné, šel jsem k ní, neměla tep,“ řekl soudu. Záchrannou službu zavolali sousedé.

Muž uvedl, že konflikty v poslední době s matkou neměl. Ze svědeckých výpovědi ale vyplynulo, že jejich soužití nebylo zdaleka tak idylické, jak líčil. Například jedna ze sousedek policistům řekla, že koncem roku 2017, tedy krátce před činem, slyšela z domu hádku. „Naposledy jsme se hádali před výkonem trestu,“ řekl obžalovaný. „Nepovažuji se za agresivního,“ odpověděl na otázku soudu.

Podle státní zástupkyně byl muž soudně trestaný celkem jedenáctkrát, z toho čtyřikrát za násilné zločiny. Hlavní líčení má pokračovat v pátek a také příští týden výslechy svědků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, Hradec Králové, vražda, trest, Krajský soud v Hradci Králové, Liberecký kraj, okres Semily, státní zástupce, Lenka Faltusová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž obžalovaný z vraždy matky vinu u soudu odmítl  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.