Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muž se zákazem řízení opět usedl za volant. Navíc byl pod vlivem drog

Z řízení pod vlivem návykových látek se bude zodpovídat sedmatřicetiletý muž z Broumovska, kterého zastavila policejní hlídka a podrobila testu na drogy. Kromě toho má na svědomí i přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože řízení motorových vozidel má zakázáno.

„Poprvé mu zákaz řízení vyslovil v prosinci 2017 Městský úřad v Náchodě a zakázal mu jezdit až do července 2018. Další, nový zákaz řízení vyslovil náchodský okresní soud v květnu 2018, a ten mu platí až do května 2021,“ uvedla Eva Prachařová.

Sedmatřicetiletý muž má řízení ale asi skutečně rád, v úterý totiž usedl za volant znovu. Když projížděl ulicemi Broumova, rozhodla se ho zastavit policejní hlídka. „Muž na příkazy k zastavení nereagoval, naopak zvýšil rychlost, jenže policistům neujel. Po krátkém pronásledování jej dostihli na dvoře činžovního domu a podrobili silniční kontrole. Přitom zjistili, že muž nemá za volantem co dělat,“ dodala Prachařová.

Případem se policisté prý nadále zabývají. Za maření výkonu úředního rozhodnutí muži hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Autoři

Štítky Policie ČR, řízení, drogy, zákaz, Broumovsko, Náchod, Broumov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se zákazem řízení opět usedl za volant. Navíc byl pod vlivem drog  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.