Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidička přejela muže, který následně zemřel. Na policii později tvrdila, že přejela balvan

Hradečtí kriminalisté obvinili řidičku, která na konci září loňského roku měla krátce před půlnocí v obci Prasek přejet muže. Dvacetiosmiletá žena nezastavila, neposkytla první pomoc a muž na následky zranění zemřel. Šoférka se později policistům sama přihlásila, tvrdila ale, že přejela nějaký kámen. Její vozidlo následně putovalo na odborné expertízy.

„V průběhu vyšetřování policisté zadali několik znaleckých posudků, ze kterých lze dovodit, že viníkem nehody je uvedená žena. Byl vypracován posudek z oboru zdravotnictví - soudní pitva, která potvrdila, že muž zemřel na následky zranění způsobené při této dopravní nehodě,“ řekla mluvčí hradeckých policistů Iva Kormošová.

Vypracován byl např. posudek z oboru strojírenství - odvětví posuzování technického stavu motorových vozidel, ve kterém znalec podrobně popsal stav vozidla. Expertízám byla podrobena také textilní vlákna nalezená na podvozku automobilu. „Vykazovala shodné identifikační znaky s tkaninou bundy zemřelého a to z hlediska barevného odstínu, chemického složení, morfologie jednotlivých vláken a morfologie způsobu tkaní a pořadí jednotlivých textilních vrstev. Znalec potvrdil, že zachycená textilie na úlomcích pochází z oděvu zemřelého,“ popsala mluvčí.

Dalším důkazem přítomnosti vozidla na místě v čase dopravní nehody je výpis z elektronické knihy jízd, kterou bylo služební vozidlo, které žena řídila, vybaveno. Zkontrolovány byly také záznamy z kamerových systémů na příjezdových místech v obci.

Na průběh nehody se kriminalisté pochopitelně zeptali i řidičky, ta prý nezaregistrovala žádný pohyb, neviděla žádného chodce ani jiné auto. „Sdělila, že asi po sto metrech, co vyjela, ucítila pod levým předním kolem nějaký náraz, ale že se jen auto zhouplo a žádná kontrolka se nerozsvítila, nevěnovala tomu pozornost a pokračovala v jízdě v domnění, že přejela nějaký balvan,“ dodala Kormošová.

Dvacetiosmileté řidičce nyní hrozí až tři roky ve vězení. Je ale možné, že ještě dojde ke změně kvalifikace na trestný čin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což by mohla být potrestána odnětím svobody až na šest let. 

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Policie ČR, nehoda, tragédie, smrt, policie, úraz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička přejela muže, který následně zemřel. Na policii později tvrdila, že přejela balvan  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.