Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Policie po honičce zadržela u Holohlav další auto ukradené v Rakousku!

Policie v Královéhradeckém kraji zadržela ve druhé polovině tohoto týdne dalšího řidiče, který řídil v Rakousku ukradené auto a zřejmě s ním směřoval do Polska. Vůz Audi A4 řídil zdrogovaný devětatřicetiletý Polák a policie jej po stíhací jízdě zadržela u Holohlav na hlavní silnici z Hradce Králové směrem na Náchod a Polsko. Auto bude vráceno rakouskému majiteli. Média o tom dnes informovala mluvčí královéhradecké policie Magdaléna Vlčková.

Policejní hlídky se řidiče snažily zastavit, ale řidič na jejich výzvy nereagoval. "V hustém provozu nebezpečně kličkoval a rychle ujížděl s odcizeným vozem směrem na Jaroměř. U obce Holohlavy se podařilo hlídkám vozidlo obklíčit a řidič musel zastavit," řekla mluvčí Magdaléna Vlčková. Následný test podle ní ukázal, že řidič byl pod vlivem drog.

Řidiče police podezírá z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti. V případě odsouzení mu hrozí až čtyři roky vězení. "Kriminalisté jsou ve spojení se svými rakouskými kolegy a případu se budou i nadále společně věnovat," uvedla mluvčí.

Případ podle ní potvrdil, že přes Královéhradecký kraj vede trasa, po níž zloději převážejí ukradená luxusní auta. Na konci září policisté v Nové Pace na Jičínsku zajistili v Rakousku ukradené Audi A4. Auto řídil osmadvacetiletý Polák, na kterého byl již dříve v Německu vydaný evropský zatýkací rozkaz.

Další v Rakousku odcizené auto Audi A4 policisté vypátrali v Hradci Králové. Jeho řidič s ním po silnici I/33 směřoval do Polska. Po krátkém pronásledování policisté vozidlo zastavili u odbočky na Předměřice nad Labem. Po zastavení ale řidič náhle zařadil zpátečku, srazil jednoho z policistů, a ujel. Auto policie našla odstavené na okraji Hradce Králové.

U Jaroměře na Náchodsku také policie vypátrala ve Zlíně ukradený mercedes v hodnotě tří milionů korun. Při pronásledování jel český řidič mercedesu přes obce a města rychlostí až 160 kilometrů v hodině. Nakonec řidič auto zastavil a dal se na útěk. Policisté jej dopadli.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, Polsko, kriminalita, automobilová, Královéhradecký, policie, Rakousko, Holohlavy, Hradec Králové, Audi A4, Královéhradecký kraj, Vlčková, Náchod, Mercedes-Benz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policie po honičce zadržela u Holohlav další auto ukradené v Rakousku!  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.