Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Zásah policistů u Jaroměře proti zloději ukradeného vozu v Rakousku

Policistům Pohotovostního a eskortního oddělení Královéhradecké policie se ve spolupráci s dalšími kolegy podařilo díky skvělé práci zadržet v uplynulých dnech u Jaroměře 31letého cizince v okamžiku, kdy s autem ukradeným v Rakousku mířil do Polska.

Informaci o odcizení vozidla obdržela královéhradecká policie od rakouských kolegů v ten den v ranních hodinách a po 11 hodině dopoledne byl cizinec už bezpečně zastaven, zadržen a následně umístěn na základě Evropského zatýkacího rozkazu do vydávací vazby. Odtud bude po provedení všech potřebných úkonů předán do Rakouska k trestnímu řízení. Auto bude moci být bez poškození vráceno majiteli. 

"Bohužel i v tomto případě se potvrdilo, že řidič byl pod vlivem drog.  Orientační zkouška prokázala v jeho těle přítomnost pervitinu. Byl tedy nebezpečný nejenom sobě, ale hlavně svému okolí. Šetřením v evidencích jsme navíc zjistili, že se jedná o osobu, která má v Polsku za sebou bohatou kriminální minulost. Vyšetřování do doby předání cizince do Rakouska povedou hradečtí kriminalisté," uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková

Hlavním cílem policistů při pronásledování vozidel je, aby nebyly ohroženy životy a zdraví osob a pokud je to trochu možné, aby nebyla způsobená škoda na majetku. I v tomto případě se jim to beze zbytku podařilo. 

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky zloděj auta, zásah Policie, Rakousko, Jaroměř, Polsko, Evropský zatýkací rozkaz

VIDEO: Zásah policistů u Jaroměře proti zloději ukradeného vozu v Rakousku  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.