Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

S více než třemi promile sedla žena za volant. Zastavil jí až kruhový objezd

Policejní hlídka z Jaroměře vyjížděla k události u kruhového objezdu v ulici Na Kameni. Právě v těch místech, zaparkovaná na ostrůvku před kruhovým objezdem, ukončila svou jízdu osobním automobilem 33letá žena z Hronova, a střízlivá rozhodně nebyla

Na první pohled drobná jezdecká chyba, který skončila bez jakéhokoli zranění, však nebyla jen pouhá nepozornost či řidičská nezkušenost. Vyšlo totiž najevo, že  před svou jízdou z Náchoda do Jaroměře žena popíjela alkohol, kterého přitom zkonzumovala celkem úctyhodné množství.

Za volant automobilu, kterým v odpolední špičce sama dojela až na místo, se údajně posadila po vypití přibližně jednoho litru vína. Nebylo se tedy co divit, že tuto spanilou jízdu zakončila najetím do ostrůvku před objezdem. Tam už jí ale svědci nedali příležitost dál v řízení auta pokračovat a od vozidla jí odebrali klíčky.

Žena měla zákaz řízení

Přivolaná policejní hlídka u řidičky provedla dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, po níž se na displeji objevila hodnota téměř 3,4 promile alkoholu v dechu. Lustrací v evidencích navíc policisté zjistili, že to nebyl její první vážný prohřešek. Již v minulosti byla žena za obdobný skutek odsouzena hradeckým okresním soudem k Vydvouletému trestu zákazu řízení všech motorových vozidel a ještě do ledna 2020 jí zbývalo splnit podmínku. Tu nyní ovšem viditelně porušila.

Policisté jí samozřejmě další jízdu zakázali a zahájili s ní úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí vzhledem k předchozímu trestu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, trest peněžitý a trest zákazu činnosti.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kruhový objezd, Jaroměř, alkohol, Hronov, Náchod

S více než třemi promile sedla žena za volant. Zastavil jí až kruhový objezd  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.