Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Aupark se stává rájem mladých. Ti se zde schází a působí potíže

Stačí vkročit do obchodního domu Auparku a na každém rohu vidíte skupinku převážně mladých lidí, kteří vysedávají hodiny u laviček a nechovají se zrovna tak, že byste je jednoduše přehlédli. Vysedávání mládeže v obchodních domech se stává celorepublikovým problémem.

Těch důvodů proč tomu tak je, může být víc. Aupark je moderní obchodní dům, který se může pyšnit tím, že zásuvky najdete v podstatě na každém kroku, a tím pádem se pro mládež tohle místo stává rájem. Bez mobilu totiž většinou nedají ani ránu, a pokud mají možnost, dobít si mobil přímo v obchodním centru, je jasné, že toho využijí. 

Vezmou mobil, nabíječku a šup do obchoďáku. Je to dnešní moderní a nezastavitelný trend, který se děje všude ve světě. Obchodní dům se stává centrem kulturní zábavy. 

Jenže pro nakupující to může být občas dosti nepříjemný střet s realitou. Skupinky klidně i desíti dětí, které obsadí nejbližší koutek s nabíječkou a z místa si udělají svoje hřiště. Řev, běhaní, "zevlování, to vše je naprosto běžný jev. Otázkou je, zda se to dá nějakým způsobem globálně řešit. Je vidět, že ochranka má převážně respekt a s mládeží toho moc nezmůže dokud se neděje opravdu něco závažného.

Moderní trend, kterému není úniku

Dalším z důvodů, proč se omladina přesouvá do Auparku, je rekonstrukce Tesca u Atria. Do té doby to bylo středisko, kde mládež trávila svůj čas. Jenže ve chvíli, kdy se obchodní dům uzavřel, tak byl čas se přesunout. A ideální volbou se stal právě Aupark, který se nachází jen pár desítek metrů od Atria a především kousek od hlavního nádraží.

Dnes je tedy běžné vidět děti, kteří od rána do večera vysedávají v obchodním domě, a mají vše potřebné. Zásuvku, sedačky a fastfoody hned po ruce. Vyjádření od vedení Auparku zatím nemáme. Ale dá se očekávat, že je to jeden z podstatných a palčivých problémů, se kterým si vedení neví příliš rady. Situace ale bude obdobná i v jiných obchoďácích v Čechách.

Jak je na tom situace ve Futuru? To je z hlediska návštěvníků nejfrekventovanější obchodní dům v Hradci, nicméně takový problém zde není. Ano, najdete zde skupinky mladých, kteří posedávají u rychlého občerstvení, jenže to není záležitostí celého dne. Buď zde ochranka pracuje lépe, nebo mladí nemají tolik příležitostí k tomu, aby se ve Futuru zabavili stejně tak, jako v Auparku. 

Autoři

Štítky Aupark, obchodní dům, Tesco, Atria, Česko

KOMENTÁŘ: Aupark se stává rájem mladých. Ti se zde schází a působí potíže  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.