Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vandalové, kteří řádili na Sněžce se sami přihlásili na policii. Slíbili pomoc a zaplatili pokutu

Pod vrcholem Sněžky vytvořil vandalové z kamenů spirálu o průměru asi šest metrů, tzv. mandalu, čímž nevratně poničil stezku. Den nato se ale autoři přihlásili správě parku i na policii a na místě zaplatili pokutu.

„Autoři spirály na vrcholu Sněžky se dnes ráno přišli sami dobrovolně přihlásit do Vrchlabí na Správu KRNAP. Vůbec si prý neuvědomili, že jejich dílo může být z hlediska ochrany přírody problematické,”  napsal KRNAP na svém facebookovém profilu.

Správci Krkonošského národního parku vyměřili pokutu 5000 korun, kteří autoři na místě zaplatili. Ta mohla být mnohem vyšší, nicméně KRNAP se rozhodl pro menší pokutu, vzlhedem k tomu, že se autoři přihlásili a vyjádřili lítost.

"Pokuta není symbolická, protože jde o velmi cenné území a potenciálně velmi negativní příklad pro jiné. Na druhou stranu jsme nesáhli k vyšší možné hranici, protože se viníci sami dobrovolně přihlásili, vše zcela narovinu přiznali, projevili lítost a včerejší ohledání na místě ukázalo, že naštěstí nedošlo k žádnému významnému poškození fenoménu, které poškozeny být mohly - použili pouze na povrchu ležící kameny a nezasáhli do půdního krytu, nepoškodili naštěstí ani porosty zdejších ohrožených rostlin," dodali správci KRNAPU na faceboooku. 

Autoři

Štítky Vandalové, Sněžka, policie, pokuta, Krkonošský národní park, Správa Krkonošského národního parku, Vrchlabí

Vandalové, kteří řádili na Sněžce se sami přihlásili na policii. Slíbili pomoc a zaplatili pokutu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.