Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muži, který se v Hradci zabarikádoval, hrozí až pět let vězení

Případ muže, který se v neděli zabarikádoval ozbrojený v jednom z bytů v Hradci Králové, policie vyšetřuje pro podezření z nebezpečného vyhrožování a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Policie osmačtyřicetiletého muže zatím neobvinila. V době incidentu měl u sebe dlouhou střelnou zbraň. Pokud by se věc dostala k soudu, hrozilo by mu až pět let vězení. Dnes to sdělila hradecká policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Muž se vpodvečer zabarikádoval v bytě na sídlišti na Moravském Předměstí. Podezřelého zadržela zásahová jednotka. Incident se obešel bez zranění. Kvůli zásahu policie bylo z domu evakuováno několik desítek lidí. Policie přijela na místo původně kvůli nahlášenému fyzickému napadení v jednom z bytů. Vzhledem k tomu, že muž s policisty nekomunikoval, do bytu vnikla zásahová jednotka.

V současné době pokračují výslechy svědků, muž je v policejní cele. "V bytě nalezená dlouhá zbraň bude v následujících dnech podrobena znaleckému zkoumání z oboru balistika," uvedla Vlčková.

Osmačtyřicetiletého muže jsme obvinili ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování a přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Muž bude rovněž podroben znaleckému zkoumání z oboru psychiatrie, jehož výsledky budou vodítkem pro další postup policie v tomto případu.

V bytě nalezená dlouhá zbraň byla zajištěna a v následujících dnech bude podrobena znaleckému zkoumání z oboru balistika.Ve věci i nadále probíhají další procesní úkony. 

Autoři | Foto Joe Deacon

Štítky ČR, kriminalita, Hradec Králové, policie, Moravské Předměstí, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muži, který se v Hradci zabarikádoval, hrozí až pět let vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.