Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šestadvacetiletý recidivista měl podpálit několik vozidel, po zatčení útočil na policisty

V těchto dnech kriminalisté sdělili obvinění šestadvacetiletému muži za přečin poškození cizí věci a násilí proti úřední osobě. Obviněný měl v neděli 20. května v ranních hodinách v jedné obci na Královédvorsku podpálit čtyři zaparkovaná vozidla. Jeho zájmu ale neušel ani přístřešek na dřevo, stodola, či plastový květináč.

Celou událost oznámila jedna z poškozených, když zjistila, že hoří zadní část jejího vozidla. Svůj automobil si uhasila a hned na to si všimla hořící střechy dřevníku u sousedů.

Na místo vyjela hlídka policistů z obvodního oddělení Dvůr Králové nad Labem, ale i hasiči. „Hned po příjezdu se muži zákona zapojili do hašení dalších zapálených vozidel a stodoly, která již začínala hořet. Tímto zásahem se jim podařilo zabránit většímu rozsahu požáru,“ sdělil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Největší škodu způsobil oheň na osobních vozidlech. Celkovou škodu si pak majitelé na poškozeném majetku vyčíslili na částku téměř 260 tisíc korun.

Hlídka zasahujících policistů následně nedaleko místa bydliště oznamovatelky zadržela nyní již obviněného muže, který před nimi schovával plynový hořák. „Muž s policisty od počátku nespolupracoval a po jeho umístění do policejní cely se začala stupňovat jeho agrese. Poškodil vybavení cely a dokonce zaútočil na policisty,“ dodal Vincenc.

Obviněný muž byl již v minulosti opakovaně odsouzen za poškození cizí věci, když v několika případech založil právě požár.

Vzhledem k obavě, že šestadvacetiletý recidivista bude svou trestnou činnost opakovat, rozhodl dnes soudce Okresního soudu v Trutnově o jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, agrese, pyroman, zatčení, Dvůr Králové nad Labem, Okresní soud v Trutnově

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šestadvacetiletý recidivista měl podpálit několik vozidel, po zatčení útočil na policisty  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.