Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajský soud v Hradci zrušil verdikt v kauze mostu ve Vilémově

Krajský soud v Hradci Králové zrušil rozsudek v případu tragického zřícení mostu ve Vilémově. Případ se vrací zpět k havlíčkobrodskému okresnímu soudu. Ten loni v listopadu nepravomocně odsoudil stavbyvedoucího firmy Bögl & Krýsl Josefa Spoura ke čtyřem letům vězení a k zákazu činnosti, uvedla dnes na svém webu Česká televize. Proti rozhodnutí se tehdy odvolal stavbyvedoucí i státní zástupkyně.

Mluvčí krajského soudu Jan Kulhánek podle ČT podrobnosti o rozhodnutí neuvedl s odkazem na to, že rozhodnutí ještě nebylo doručeno všem účastníkům. U příslušné spisové značky je v justiční databázi uvedeno, že "rozhodnutí soudu I. stupně zrušeno a věc vrácena soudu I. stupně k novému projednání."

"Krajský soud v Hradci Králové ve věci rozhodl ve středu 7. srpna. Rozhodnutí musí být nejprve doručeno účastníkům řízení, proto výsledek řízení nemůžeme komentovat," řekl dnes Kulhánek. Nepotvrdil ani to, že se kauza vrací zpět k Okresnímu soudu v Havlíčkově Brodě.

Pod zříceným mostem v září 2014 zemřeli čtyři lidé, další dva byli zranění. Okresní soud v Havlíčkově Brodě loni v listopadu za pád mostu ve Vilémově potrestal vězením jen stavbyvedoucího firmy Josefa Spoura, zbylých devět obžalovaných obžaloby zprostil. Spour se na místě odvolal. V neprospěch všech obžalovaných se naopak odvolala státní zástupkyně. Podle soudce okresního soudu Spour nezajistil celoplošné podepření mostu a nereagoval na vznikající nebezpečí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, stavby, neštěstí, úmrtí, most, Vilémov, okresní soud, Hradec Králové, Česká televize, Krajský soud v Hradci Králové, Jan Kulhánek, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský soud v Hradci zrušil verdikt v kauze mostu ve Vilémově  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.