Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Střechu rodinného domu zasáhl blesk. Začala hořet

Pondělní bouřka přinesla několik událostí, u kterých zasahovali hasiči. K požáru v podbití střešní konstrukce rodinného domu došlo v Židovicích, kde zasahovalo pět jednotek hasičů.

Po úderu bleskem došlo k zahoření střechy mezi obložením a střešní krytinou. „Hasiči museli část střechy rozebrat, aby se dostali k ohnisku. Po likvidaci požáru pomohli hasiči rozebranou část konstrukce nouzově zakrýt plachtami, aby dovnitř domu nenapršelo,“ uvedla mluvčí policie Martina Götzová. 


Před 22. hodinou se jednotky vracely zpět na základny, na místě zůstala na dohlídku dobrovolná jednotka z Kopidlna. „Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi tři miliony korun,“ dodala mluvčí.

Další události, které řešili hasiči v souvislosti s bouřkou

Spadané stromy odstraňovali hasiči v okolí Sběře na Jičínsku, Heřmánkovic na Broumovsku, Dvora Králové nad Labem a Jívky na Trutnovsku. V Kopidlně pomohla místní dobrovolná jednotka s odčerpáním vody, která natekla do domu v Jičínské ulici a v Adršpachu se profesionální hasiči  z Broumova a místní dobrovolná jednotka postarali o úklid vozovky od naplavenin.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky blesk, Židovice, hasiči, požár, Kopidlno, okres Jičín, Sběř, Heřmánkovice, Dvůr Králové nad Labem, Broumovsko, okres Trutnov, Jívka

FOTO: Střechu rodinného domu zasáhl blesk. Začala hořet  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.