Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Krkonoších hořela chalupa. Hasiči z objektu zachránili bezvládného psa majitelů

Tři jednotky hasičů vyrazili ve čtvrtek po osmé hodině večer k požáru chaty v Horním Maršově. Objekt sice nehořel plameny, byl ale silně zakouřený.

Hasiči začali chalupu odvětrávat a prováděli průzkum prostor v dýchací technice. „Když se dostali do obytné místnosti, kde začalo hořet, pomocí termokamery zde objevili psa majitelů. Bezvládné a přidušené zvíře vynesli ven, a protože byla zjištěna srdeční činnost, nasadili mu kyslíkovou terapii a následně jej sousedé převezli k veterináři,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.


Zvíře se před hasiči snažila zachránit také jeho majitelka, tu si nakonec převzali do péče zdravotničtí záchranáři. „Vše mělo šťastný konec, majitelka i pes se večer po ošetření vrátili zpět,“ dodala mluvčí.

Vyšetřovatel hasičů ohledáním na místě zjistil, že příčinou vzniku události byla technická závada na elektroinstalaci, konkrétně LED osvětlení. „Škoda, která požárem v obytné místnosti vznikla, byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Díky rychlému zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 1,5 milionu korun,“ uzavřela Götzová.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky hasiči, požár, Horní Maršov, záchrana psa, Krkonoše, pes

V Krkonoších hořela chalupa. Hasiči z objektu zachránili bezvládného psa majitelů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.