Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie zatkla dva muže přímo při výrobě pervitinu. Staršímu je pětašedesát let

Celníci zadrželi na Trutnovsku dva muže, kteří vyráběli a distribuovali pervitin. Staršímu z nich je 65 let, mladšímu jednapadesát. Policisté už je obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„V rámci dvou domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor v Trutnově celníci zadrželi v minulých dnech dvě podezřelé osoby. Jeden z mužů se právě v okamžiku, kdy celníci vstoupili do jeho bytu, věnoval výrobě metanfetaminu, návykové látky zvané pervitin,“ popsala mluvčí celníků Jitka Fajstavrová

Starší z nich byl už na jaře roku 2017 pravomocně odsouzen za dovoz prekurzorů sloužících k výrobě drog. Léky s označením Sudafed, Apselan nebo Galpseud měl od roku 2017 do letošního léta nelegálně převážet z Polska na území České republiky a následně je poskytovat svému spolupracovníkovi, který z nich pervitin vyráběl. „Oba poté drogy nabízeli za úplatu či protislužbu dalším osobám,“ dodala mluvčí.



Policejní komisař územního odboru Trutnov v těchto dnech oba dva muže obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Starší z dvojice měl v průběhu své trestné činnosti obstarávat jednapadesátiletému muži léky s obsahem pseudoefedrinu, které minimálně v 15 případech nezákonně dovezl z Polské republiky, a také mu předávat další prostředky pro výrobu pervitinu. Mladší z mužů pak zmíněnou drogu po vzájemné domluvě vyráběl pro účely jejího dalšího prodeje,“ upřesnil mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Starší muž byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, hrozí mu nyní v případě odsouzení trest odnětí svobody od 2 do 10 let. K této skutečnosti přihlédl i soudce Okresního soudu v Trutnově a rozhodl, že muž bude stíhán vazebně. Druhý obviněný je pak při vynesení odsuzujícího rozsudku ohrožen až pětiletým pobytem ve vězení. Stíhán je na svobodě.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pervitin, drogy, policie, Trutnovsko, metamfetamin, výroba, Trutnov, okres Trutnov, Polsko, Česko

Policie zatkla dva muže přímo při výrobě pervitinu. Staršímu je pětašedesát let  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.