Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie obvinila střelce z Nemyčevsi, hrozí mu šest let. Z nemocnice půjde do vazby

Policie obvinila muže, který 17. června střílel na dvoře domu v Nemyčevsi na Jičínsku, z násilí proti úřední osobě a z výtržnictví. Zbraní ohrožoval přivolané policisty ze zásahové jednotky, kteří ho poté postřelili. Hrozí mu až šest let vězení. Královéhradečtí kriminalisté ho obvinili v pondělí poté, co byl schopen výslechu. S těžkým zraněním se léčil v hradecké fakultní nemocnici. V úterý čtyřiatřicetiletého muže soudce poslal do vazby. V minulosti byl odsouzen za pokus o vraždu.

„Soudce Okresního soudu Jičín rozhodoval o vzetí obviněného do vazby 16. července přímo ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, kde byl hospitalizován. Poté, co bylo rozhodnuto o jeho vazebním stíhání, byl převezen do zdravotnického zařízení Vězeňské služby ČR," uvedla mluvčí policie Ivana Ježková.

Mohl by pokračovat

Jako důvod vazby uvedla, že by mohl v jednání pokračovat. „Vyšetřování případu intenzivně pokračuje. Obviněný muž s policisty spolupracuje," dodala.

Zásah policie v Nemyčevsi byl dramatický. Na střelbu upozornili místní lidé. Svědci slyšeli několik výstřelů. Policie oblast kolem domu v obydlené zóně obce na několik hodin uzavřela. „Věděli jsme, že jde o zvlášť nebezpečného pachatele, který je navíc ozbrojen a střílí. Také proto jsme postupovali s maximální opatrností," řekla Ježková.

Doma měl i další zbraně

Postřeleného muže přepravil do nemocnice vrtulník. Nikdo jiný zraněn nebyl. Krátkou střelnou zbraň, s kterou muž střílel, zkoumají znalci. Policisté při domovní prohlídce zajistili také další střelné zbraně. Střelbou policisty ze zásahové jednotky se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Obviněný muž byl na svobodě krátce. V roce 2008 ho hradecký krajský soud kvůli pokusu o vraždu poslal na deset let do vězení, trest vykonal. Obviněný střelec byl odsouzen za to, že se v prosinci 2007 v Nemyčevsi pokusil zabít přítele své matky. Napadený přežil jen díky včasnému zásahu zdravotníků.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky kriminalita, střelba, Jičínsko, nemyčeves, policie, nemocnice, okres Jičín, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Vězeňská služba České republiky, Jičín, GIBS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila střelce z Nemyčevsi, hrozí mu šest let. Z nemocnice půjde do vazby  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.