Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj ukradl elektrokolo za 85 tisíc z držáku na autě před domem. Majitelé se chystali na dovolenou

Chystali se na prodloužený víkend, místo toho museli s policií řešit krádež. Zloděj v Hradci využil ve čtvrtek kolem poledne příležitosti a ze stojanu na autě ukradl dámské elektrokolo SCOTT Bike E-Genius 920 M za 85 tisíc korun.

„Elektrokolo bylo přitom uzamčeno v držáku na kola na závěsném zařízení osobního automobilu. Zloděj se dopustil přečinu krádeže, za což mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. Případem se policisté budou i nadále zabývat a po pachatelích i odcizeném kole pátrají,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná.

Policisté doporučují kola vždy zamykat, ať už jej postavíte na soukromém pozemku nebo na ulici. Nejlepší je přitom zvolit bezpečnostní zámek. „Kola je potřeba poutat k pevnému bodu a ani tak byste se od něho neměli vzdalovat na příliš dlouhou dobu. Ideální variantou je mít je stále na očích, anebo parkovat poblíž městských kamerových systémů,“ dodala mluvčí.

Abyste jen tak snadno nepřišli o svůj majetek, radí policisté využít také dalších ochranných prvků, například mikročipů. Majitel si čipem označí své kolo, a do registru zadá své kontaktní údaje pro případ vrácení nalezeného kola.

„Dojde-li přes veškerá bezpečnostní opatření ke krádeži vašeho kola, neprodleně ji ohlaste a neváhejte použít linku 158, snížíte tak náskok pachatele a jeho šanci, že zůstane nevypátrán,“ uzavřela Konečná.

Autoři

Štítky policie, krádež, elektrokolo, hradec, Lucie Konečná

Zloděj ukradl elektrokolo za 85 tisíc z držáku na autě před domem. Majitelé se chystali na dovolenou  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.