Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zloději kradli v kempech. Policie varuje majitele stanů

Hned dvě krádeže v kempech na Jičínsku vyšetřují policisté o uplynulém víkendu. Lidem ze stanů ukradli telefony, foťák i oblečení. Policisté varují, že zlodějů stačí krátká chvíle.

V prvním případě došlo ke krádeži věcí ze stanu, kdy provinilec z batohu umístěného v předsíni nezajištěného stanu odcizil mimo jiné finanční hotovost, mobilní telefon, sluneční brýle a nepohrdl ani kosmetickou taškou. „Celková škoda v tomto případě je předběžně odhadnuta na částku přesahující 13 tisíc korun,“ řekl mluvčí policie Aleš Brendl.

I ve druhém případě zloděj využil nepozornosti majitelky, kdy odcizil mimo jiné dvě tašky dámského oblečení, batoh, kabelku s fotoaparátem a mobilním telefonem a v neposlední řadě dámskou koženou peněženku. „Celková škoda je vyčíslena na hodnotu přesahující 12 tisíc korun,“ dodal mluvčí.

Rady, jak zloději v kempu nedat šanci

  • Na společenské, kulturní či sportovní akce si neberte cenné věci (šperky, přenosné počítače, elektroniku a podobně).
  • Auto, stan i chatku vždy řádně uzamkněte (zip stanu například visacím zámkem) a to i v noci, když uvnitř spíte. V autě nenechávejte na viditelném místě, pokud možno vůbec nic. Ani zavřený úložný prostor vozu, do kterého není vidět, však není zárukou bezpečnosti.
  • Při nocování mějte všechny cenné předměty (telefony, fotoaparáty, videokamery apod.) a finanční hotovost u sebe. Ve stanu je ukládejte k hlavě a ne k nohám. Nenechávejte je v žádném případě v předsíňce stanu či chatky.
  • V přechodném obydlí nikdy nenechávejte volně ležet klíče od vozu.
  • Nevozte s sebou větší finanční hotovost, pokud možno, plaťte platební kartou. PIN kód k bankovním kartám nikdy nemějte uložen u karty.

    Autoři | Foto Pixabay.com

    Štítky stan, hotové peníze, okres Jičín

    Zloději kradli v kempech. Policie varuje majitele stanů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

    Můj profil Bez reklam

    Přihlášení uživatele

    Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

    Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
    kodexem
    a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

    Zapomenuté heslo

    Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.