Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Víkend ve znamení požárů. Tráva hořela i na Rock for People

Celou řadu větších či menších požárů řešili o víkendu hasiči v celém kraji. K těm menším patřilo třeba zahoření trávy na festivalu Rock for People, hasiči ale zasahovali i u požáru kontejneru.

V areálu, kde probíhal hudební festival Rock for People, došlo k menšímu zahoření travního porostu na ploše asi 1 krát 1 metr. „Požár zlikvidovali dobrovolní hasiči z Plačic,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Další menší požár vznikl v sobotu ulici Ignáta Herrmanna v Hradci, ten likvidovala profesionální jednotka z centrální stanice. A lesní hrabanka pak hořela také nedaleko rybníku Biřička. V neděli vpodvečer hořely v hradecké Stavební ulici dva kontejnery.





Hned několik požárů bylo na Jičínsku, u Koncechlumí hořel travní porost, u Holína zase lesní porost. Tráva hořela v neděli u Kopidlna. K největšímu požáru došlo u Nemyčevsi, plameny se rozšířily na plochu 1000 krát 500 metrů. „Kouř z pole byl cítit i na několikakilometrovou vzdálenost, nikoho však neohrožoval. Vzhledem k tomu, že se jednalo o požár již posekaného strniště, byla škoda nulová,“ dodala mluvčí.

Další požáry řešili hasiči i ve Velké Úpě, kde hořela hrabanka, nebo v Jánských Lázních. Tam začal hořet motor auta. V Choustníkově Hradišti zase začaly hořet zbytky slámy v lapači kombajnu.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky požár, oheň, hasiči, Rock for People, Ignát Herrmann, Biřička (rybník), okres Jičín, Holín, Kopidlno

FOTO: Víkend ve znamení požárů. Tráva hořela i na Rock for People  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.