Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Cizinec chtěl policisty uplatit patnácti stovkami, nakonec jim vyhrožoval. Nadýchal přes dvě promile

Policie obvinila muže, který poslední červnový den večer na Úpicku při silniční kontrole nabídl hlídce úplatek, aby ho pustila dál. Muže policisté zadrželi a ten nakonec nadýchal 2,04 promile alkoholu.

„Muž se sice dechové zkoušce podrobil, ale opakovaně, zřejmě i úmyslně, nenadýchal potřebný objem k analýze. Jevil však známky podnapilosti, proto jej policisté vyzvali k lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve,“ popsal mluvčí policie Lukáš Vincenc.

To ale muž odmítl. Následně měl vytáhnout ze své peněženky bankovky v nominální hodnotě pět set a tisíc korun a začít peníze hlídce podstrkovat. „Policisté ho upozornili, že se svým jednáním může dopouštět protiprávního jednání. Bankovku však měl nasměřovat k jednomu z nich s tím, že odjede a vzájemně se nikdy neviděli,“ dodal mluvčí.


To nejméně dvakrát zopakoval a peníze měl poté nabízet mezi oba policisty. „Ti muže vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu omezili na osobní svobodě a eskortovali na policejní služebnu. Zde měl cizinec znovu policistům nabízet peníze, a navíc jim opakovaně vyhrožovat,“ řekl Vincenc.

Na služebně se muž konečně úspěšně podrobil dechová zkoušce, nadýchal 2,04 promile. Obviněn je ze spáchání zločinu podplácení a přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. „V případě uznání viny a odsouzení mu nyní hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Stíhán je ve vazbě,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, úplatek, alkohol, kontrola, peníze

VIDEO: Cizinec chtěl policisty uplatit patnácti stovkami, nakonec jim vyhrožoval. Nadýchal přes dvě promile  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.