Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Z chlazení v hypermarketu na Hradubické unikl oxid uhličitý. Zaměstnanci stihli utéct

V zázemí hypermarketu v obchodní zóně Hradubická na okraji Hradce Králové dnes před 05:00 unikl z chladicího zařízení oxid uhličitý. Zaměstnanci budovu včas opustili ještě před příjezdem hasičů, nikdo nebyl zraněn ani ohrožen. Do obchodních prostor se plyn nedostal. Po zastavení úniku plynu a odvětrání byl objekt kolem 08:00 bezpečný. Příčinou úniku plynu byla zřejmě technická závada na chladírenské technologii.

Oxid uhličitý je bezbarvý plyn bez chuti a zápachu a je těžší než vzduch. V pevném skupenství je znám také jako suchý led. Koncentrace nad 0,5 procenta způsobují člověku nepříjemný pocit a bolesti hlavy. „Koncentrace nad pět procent tlumí centrální nervovou soustavu a dýchací centrum, při dvacetiprocentní se člověk náhle zhroutí a nastává smrt," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.




Únik oxidu uhličitého zaznamenala elektronická signalizace. „Oblaka oxidu uhličitého se držela u země a o přítomnosti plynu informoval i nástěnný hlásič. Hasiči zasahovali v dýchací technice," uvedla mluvčí. Dýchacím přístrojem hasiči vybavili i přivolaného technika, který zařízení před dalším únikem plynu zajistil. Hasiči měli na místě dvě jednotky.

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky hasiči, hradubická, hypermarket, oxid uhličitý, Hradec Králové, chladicí zařízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Z chlazení v hypermarketu na Hradubické unikl oxid uhličitý. Zaměstnanci stihli utéct  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.