Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté zachránili cyklistovi život. Použili přenosný defibrilátor před příjezdem záchranářů

Tříčlenná policejní hlídka z obvodního oddělení v Kostelci nad Orlicí zachránila v pátek v podvečer čtyřiapadesátiletému muži život. Cyklistovi se udělalo špatně a spadl z kola. První na místě byli právě policisté, kteří začali s nepřímou masáží srdce a použili i přenosný defibrilátor.

Policisté Jaroslav Lédr a Tomáš Hamerský spolu s policistkou Jitkou Držmíškovou byli na místě během pár minut. „Svědci události už u cyklisty prováděli resuscitaci. Policisté je v oživovacím úkonu vystřídali. Spolu s nepřímou masáží srdeční připravovali defibrilátor. Po analýze přístroj nařídil léčebný výboj, který policisté provedli. Nepřestávali v nepřímé masáži srdeční až do příjezdu záchranářů, kteří si pacienta převzali a posléze vrtulníkem transportovali do nemocnice,“ popsala mluvčí policistů Alena Kacálková.

Policistům přístroje záchranáři zapůjčili na obvodní oddělení v místech, kde není dislokována výjezdová skupina ZZS. Policisté tak mohou účinně zasáhnout ještě dříve, než na místo dorazí sanitka s posádkou a příslušným vybavením. „Policisty k zásahu vyškolili a vycvičili lektoři výcvikového a vzdělávacího střediska královéhradecké záchranky, a to v provádění základní neodkladné resuscitace, kterou můžou v indikovaném případě rozšířit o poskytnutí léčebného defibrilačního výboje,“ dodala mluvčí.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky cyklista, zástava, policie, pomoc, kostelec, masáž, Kostelec nad Orlicí

Policisté zachránili cyklistovi život. Použili přenosný defibrilátor před příjezdem záchranářů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.