Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: Chodec pod vlivem alkoholu vešel přímo pod auto. Do nemocnice ho transportoval vrtulník

Dopravní policisté vyšetřují nehodu, ke které došlo v pondělí kolem poledne v Nové Pace. Čtyřicetiletý chodec tam vešel do silnice a nejspíš přehlédl přijíždějící auto, které ho srazilo.

„Při procházení kolem přechodu pro chodce měl náhle bez rozhlédnutí bezprostředně vstoupit před projíždějící automobil Ford Galaxy. Dvacetiletý řidič začal intenzivně brzdit a současně strhl řízení vlevo. Střetu však již nedokázal zabránit a chodce srazil pravou přední částí vozu,“ popsal mluvčí policie Aleš Brendl.



Silný náraz chodce odhodil na silnici, muž přitom utrpěl vážná poranění a do nemocnice ho transportoval vrtulník. „Policisty provedená dechová zkouška vyloučila u řidiče ovlivnění alkoholem. U druhého účastníka nehody pasivní dechová zkouška vykázala alkohol. Konkrétní hodnotu alkoholu u chodce zjistí až laboratorní rozbor ze zajištěného krevního vzorku,“ dodal mluvčí. 

Celková škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na dvacet tisíc korun. „Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů,“ uzavřel.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky alkohol, Nová Paka, Ford Galaxy

FOTO: Chodec pod vlivem alkoholu vešel přímo pod auto. Do nemocnice ho transportoval vrtulník  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.