Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Se začátkem prázdnin se na silnice kromě dovolenkářů vydali i policisté. Kontrolují řidiče

Začátek prázdnin přináší nápor na silnicích, lidé odjíždějí na dovolenou. S tím počítají i policisté, kteří v prvních dnech volna mají dopravně bezpečnostní akci. Do akce, která začala v pátek, se zapojili i hradečtí policisté.

„Akce bude pokračovat v následujících dnech, až do konce příštího týdne a jsou do ní zapojeni policisté z dopravní i pořádkové policie,“ řekla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Podle ní budou kontrolovat účastníky na silnicích vyšších i nižších tříd v celém hradeckém kraji. „Zaměří se především na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, držení v ruce telefonního přístroje nebo jiného hovorového či záznamového zařízení za jízdy, technický stav vozidel, kontrolu dokladů předepsaných pro řízení a provoz motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích. Policejní hlídky se také zaměří na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech,“ vypočítala mluvčí.

Takto zaměřené dopravně bezpečnostní akce budou v průběhu letních prázdnin průběžně probíhat. „Policisté během nich vynaloží maximální úsilí na to, aby zajistili bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uzavřela Sochorová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, dopravní akce, řidiči, prázdniny, dovolená, silnice, Královéhradecký kraj

Se začátkem prázdnin se na silnice kromě dovolenkářů vydali i policisté. Kontrolují řidiče  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.