Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Utekl z Hradecké nemocnice, v pyžamu a bačkorách ujížděl kradeným vozem

Včera odpoledne zaměstnal hradecké policisty utíkající pacient. Ten před 17. hodinou uprchl z hradecké nemocnice. A nezastavilo ho ani to, že byl v pyžamu a bačkorách.

Netrvalo to dlouho a o pár minut později se už na policii hlásila žena, která měla s pacientem co dočinění. „Muž jí před přechodem pro chodce na soutoku Labe a Orlice skočil do auta, nepodařilo se mu ji vytáhnout z vozu, tak ji vytlačil na sedadlo spolujezdce,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová. S autem pak začal ujíždět směrem na Pardubice.

Na Rašínově třídě ženu vysadil a sám si vesele pokračoval v cestě. Po oznámení rozjeli policisté velkou pátrací akci, do které zapojili i vrtulník. A znovu jim pomohlo při hledání oznámení. „O půl hodiny později jsme přijali oznámení o krádeži oblečení ze zahrady rodinného domu ve Lhotě pod Libčany,“ popisovala mluvčí.

Další telefonát na policii přišel od obsluhy čerpací stanice, kde si tento muž natankoval a bez placení odjel. Zhruba o hodinu později policisté hledané vozidlo našli. Řidič právě mířil od obce Stračov směrem na Hradec Králové. Policisté se samozřejmě snažili muže zastavit, ten ovšem nereagoval. Na zběsilou honičku ale nedošlo. „Řidič sice výzev nedbal a pokračoval v jízdě, ale stále dodržoval rychlost jak v obci, tak i mimo obec,“ dodala Kormošová.

Policisté ho nakonec zastavili pomocí zátarasu u obce Rozběřice. Čtyřiačtyřicetiletý muž putoval zpět do péče lékařů a auto se bez újmy vrátilo k majitelce. Za podezření ze spáchání trestného činu loupež hrozí muži trest v rozmezí 2 roky až 10 let.

Autoři | Foto PČR

Štítky loupež, útěk, nemocnice, policie, Labe, Orlice, Pardubice, Lhota pod Libčany, pyžamo

Utekl z Hradecké nemocnice, v pyžamu a bačkorách ujížděl kradeným vozem  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.