Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Sledoval navigaci a narazil do auta před sebou. Za chvíli do něj vletěla další řidička

Na silnici I/35 mezi Ostroměří a Hořicemi došlo v úterý odpoledne hned ke dvojité nehodě. Za oběma podle policistů s největší pravděpodobností stála nepozornost řidičů, kteří nestihli dobrzdit.

Osmadvacetiletý řidič Octavie podle policie sledoval navigaci, kterou měl položenou na předním sedadle. „Následkem toho zezadu narazil do před ním jedoucího vozidla Ford S – Max, které řídil čtyřiačtyřicetiletý muž. Společně s ním v autě cestovaly dvě spolujezdkyně. Jedna z žen utrpěla zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice k lékařskému ošetření,” popsal mluvčí policie Aleš Brendl.

Jenže to nebylo vše. Stačila jen chvíle a do nabourané Octavie zezadu narazila Fabia, kterou řídila dvaapadesátiletá řidička. „Ta vlivem dopravní nehody rovněž utrpěla zranění, které si rovněž vyžádalo transport do nemocnice,” dodal mluvčí.



Policisté na místě provedenými dechovými zkouškami vyloučili požití alkoholu u všech zúčastněných řidičů Celková škoda je předběžně odhadnuta na částku 185 tisíc korun.

Policisté znovu připomínají povinnost plně se věnovat řízení, podle statistik se mu totiž něvenuje necelá třetina řidičů. „Nepozornost řidičů je významným faktorem při vzniku přibližně každé desáté nehody. Mezi nejčastější příklady toho, co řidiči dělají při řízení a neměli by, patří například úprava zevnějšku nebo nasazování si hodinek, šperků či jiných doplňků. S příchodem léta se zvyšuje i procento řidičů, kteří se během jízdy převlékají nebo svlékají,” uzavřel Brendl.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, Hořice, nepozornost, policie, Ostroměř, Škoda Octavia, Škoda Fabia

FOTO: Sledoval navigaci a narazil do auta před sebou. Za chvíli do něj vletěla další řidička  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.