Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Riskoval vlastní život, aby zachránil seniora. Odtáhl ho z kolejiště těsně před příjezdem vlaku

Z těch záběrů mrazí, Starší muž na motorce přehlédl na přejezdu v Kostelci spuštěné závory a narazil do nich. Při tom i s motorkou spadl do kolejiště. Na místo okamžitě přibíhá mladý muž, který seniora jen pár sekund před příjezdem vlaku odtáhne z kolejí. Oba muži se nyní setkali, mladého muže navíc za jeho hrdinský čin ocenili policisté.

Na železničním přejezdu už byly 21. dubna v 16:30 spuštěné závory a blikala červená výstražná světla, když do závor narazil muž na motocyklu Simson a spadl přímo do kolejiště. „Nebezpečné situace si všiml dvaatřicetiletý muž z Kostelce nad Orlicí, který v tu dobu čekal na vlak do práce,” uvedla mluvčí policie Ivana Ježková.


Podle ní uslyšel ránu a na kolejích spatřil ležícího řidiče a vedle něj motorku. Nedaleko zároveň zahlédl osobní vlak, vyjíždějící ze zatáčky od Doudleb nad Orlicí a přibližující se do stanice. „Zahodil batoh a běžel řidičovi na pomoc. Pětaosmdesátiletého seniora odtáhl z kolejí do bezpečí a mimo trať se mu podařilo přetáhnout i jeho motocykl. V ten okamžik na naprosto stejném místě, kde před malou chvílí ležel otřesený muž, zastavil vlak, jehož strojvůdce se samozřejmě snažil co nejintenzivněji brzdit,” dodala mluvčí.




Lehce zraněného seniora odvezli záchranáři do nemocnice na vyšetření. Zachránce bezprostředně po nehodě předal policistům na sebe kontakt a normálně odjel do práce.

Policisté získali video až v průběhu vyšetřování. „Je zcela zřejmé, že kdyby odvážný muž nereagoval tak rychle, nehoda by měla fatální následky. Svoji odvahou a rozhodností jednoznačně zachránil motocyklistovi život,” popsala Ježková.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky vlak, Kostelec, senior, záchrana života, policie, Kostelec nad Orlicí, Simson, Doudleby nad Orlicí

VIDEO: Riskoval vlastní život, aby zachránil seniora. Odtáhl ho z kolejiště těsně před příjezdem vlaku  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.