Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Policisté naháněli skupinu jezdců na terénních motorkách. Ujížděli i po chodnících

Skupina motorkářů v Trutnově nereagovala na výzvy k zastavení a ujížděla před policisty. Honička byla velmi nebezpečná, jezdci najížděli i na chodník a všemožně se snažili ujet. To se jim nakonec, až na jednoho, povedlo.

Trutnovští policisté na skupinu narazili koncem května v Petříkovické ulici, když vyjížděli z parkoviště. „Už na první pohled bylo zřejmé, že stroje nesou známky jízdy terénem. Policisté okamžitě zpozorněli a uvědomili i kolegy z Městské policie, které požádali o spolupráci. Jejich hlídka byla shodou okolností nedaleko,” popsal mluvčí policie Lukáš Vincenc.


Hlídka pak za motorkáři jela a chtěla je zastavit ke kontrole. „Motorkáři ale nereagovali a snažili se ujet,” dodal mluvčí. V tu chvíli mířili proti připraveným strážníkům. „Ti použili stavěcí terčíky a dávali řidičům jednoznačně pokyn k zastavení. Jezdci na strojích však pokynů k zastavení vůbec nedbali a stále ujížděli. Při svém počínání kličkovali mezi ostatními vozidly na vozovce a přejížděli i přes chodník. V jednom případě řidič na motorce projel okolo chodce na chodníku v těsné blízkosti,” popsal Vicenc.

Motorkáři se pak rozjeli všemi směry, policité zadrželi alespoň jednoho. Sedmatřicetilet cizinec u sebe neměl doklady a nešla přečíst ani poznávací značka. Cizinci tak hrozí pokuta a zodpovídat se bude z přestupku proti veřejnému pořádku - neuposlechnutí výzvy úřední osoby.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, Trutnov, motorky, honička, chodník

VIDEO: Policisté naháněli skupinu jezdců na terénních motorkách. Ujížděli i po chodnících  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.