Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Honička v Hradci. Řidič ujížděl policistům stokilometrovou rychlostí

Dnes ráno zažili hradečtí policisté scénku jak z amerického filmu. Když chtěli zkontrolovat před čtvrtou hodinou ranní zaparkovaný automobil. Jeho řidič šlápl prudce na plyn a začal uhánět hradeckými ulicemi neskutečnou rychlostí.

Policejní hlídka se okamžitě z Hořické ulice vydala za řidičem, ten se rychlé jízdy opravdu nebál. Chvílemi to dotáhl až na 110 kilometrů v hodině. Toho ale nepronásledovala daleko. „Po pár set metrech nezvládl řidič osobního automobilu značky Škoda Octavia odbočit a skončil za křižovatkou na středovém ostrůvku přechodu pro chodce,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté byli okamžitě u vozidla a museli použít donucovací prostředky, aby jeho osádku dostali ven. S namířenou střelnou zbraní tak donutili řidiče a jeho spolujezdkyni vystoupit. „Ani jedna osoba se při nehodě nezranila,“ informovala mluvčí.

Třiatřicetiletého řidiče podrobili policisté dechové zkoušce, která prokázala alkohol v míře 0,3 promile. K tomu se řidič doznal a uvedl, že před jízdou si dal dva panáky rumu. Muž ale odmítl test na přítomnost návykových látek a stejně tak i odběr krve. „Policisté zjistili, že do včerejšího dne měl muž zákaz řízení. Zároveň má blokaci řidičského oprávnění na všechny skupiny a má zadržen řidičský průkaz,“ dodala Kormošová. 

Celý případ, u kterého vznikla škoda 40 tisíc na vozidle a další 2 tisíce na středovém ostrůvku, bude mít ještě dohru. Tento vypečený řidič má totiž nyní na triku hned několik přestupků. Hrozí mu pokuta až 50 tisíc korun a zákaz řízení až na dva roky.

Autoři | Foto PČR

Štítky honička, nehoda, Hradec Králové, policie, Škoda Octavia

VIDEO: Honička v Hradci. Řidič ujížděl policistům stokilometrovou rychlostí  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.