Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Otřesné týrání na Hradecku. Býci trpěli v bolestech. Řetězy jim zarůstaly do masa

Kolik bolesti si asi museli vytrpět dva býci na Hradecku. Majiteli asi jejich dobro na srdci příliš neleželo. Kdyby ano, nenechal by svá zvířata takhle trpět.

Téměř sedmdesátiletého muže měla v oku již delší dobu Krajská veterinární správa. Když ani po opakované kontrole nedošlo k žádnému zlepšení, musela zakročit policie. „Zemědělec, který na své farmě chová několik desítek kusů skotu, neučinil podlé Státní veterinární správy žádná nápravná opatření,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Nedbalost a nezájem odnášeli nejvíce dva býci. Těm postupně zarůstaly řetězy stále hlouběji do krku. Asi není nutné upozorňovat, že jim to muselo způsobovat permanentní bolest. „Řetězy postupně pronikaly býkům hlouběji do tkání. Celá rána a okolí se navíc postupně kontaminovalo,“ konstatovala mluvčí.

Podle odborníků býci trpěli několik týdnů. Odhadem čtyři až osm. Posudek navíc poukázal na to, že se jednalo o zvlášť surový a trýznivý způsob týrání. „Muži obviněnému z trestného činu týrání zvířat nyní hrozí až dva roky za mřížemi,“ dodala Kormošová. Majitel ale jakékoliv pochybení razantně odmítá. Zastává názor, že řetěz způsobil skotu jen povrchové odřeniny chlupů. No, podívejte se na fotky a posuďte sami.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky týrání, býk, Hradecko, bolest, Královéhradecký kraj, Státní veterinární správa České republiky, Krajská veterinární správa

Otřesné týrání na Hradecku. Býci trpěli v bolestech. Řetězy jim zarůstaly do masa  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.