Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pod vlivem pervitinu ukradl auto v areálu firmy a prorazil závoru. Pak se schovával pod stromky

Proč nebrat drogy? Jeden ze zářných příkladů je případ pětadvacetiletého mladíka z Broumovska. Ten v noci na středu řádil pod vlivem pervitinu. Ukrad auto, prorazil závoru a pak navíc utákal před policisty.

O půlnoci na tísňovou linku volala vrátná z jedné náhodské firmy s tím, že se někdo pokouší ukrást motorku jednoho ze zaměstnanců. „Když neuspěl, vběhl do vrátnice a sebral klíčky od firemních vozů, s jedním z nich pak prorazil závoru a odjel do noci,” uvedla mluvčí policie Eva Prachařová.

Vyštěkal ho pes

Policisté ihned zahájili po zloději i odcizeném vozidle pátrání. „Poškozený, ve chvatu opuštěný vůz, objevili poblíž Police nad Metují. Mladíka schovávajícího se pod stromky blízkého lesíku pak o něco později vyštěkal policejní pes. Vyběhl z houští, ale policisté mu nedali šanci zmizet, ihned jej zpacifikovali a přiložili mu pouta,” dodala mluvčí.

Policisté pak zjistili, že jde o recidivistu. Při vyšetřování se pak mladý muž policistům přiznal, že tenhle poněkud filmový scénář se mu zrodil v hlavě po požití pervitinu. 

Osm let vězení

Výsledkem bylo poničené auto Škoda Octávia se škodou 550 tisíc korun, zničená závora a poškozený motocykl se škodou 105 tisíc a 8 tisíc korun. „Policejní vyšetřovatel ještě včerejšího dne proti mladíkovi zahájil trestní stíhání pro zločin krádeže, přečiny poškozování cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Vzhledem k výši způsobené škody mu nyní hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let,” uzavřela Prachařová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, pervitin, náchod, krádež auta, metamfetamin, Broumovsko, Police nad Metují

Pod vlivem pervitinu ukradl auto v areálu firmy a prorazil závoru. Pak se schovával pod stromky  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.