Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vydařený víkend nepotěšil strážníky. Řešili stovky událostí včetně rvaček a rušení nočního klidu

Téměř tři sta událostí řešili od pátku do neděle hradečtí strážníci. Velké množství stížností se týkalo rušení nočního klidu. Bylo hezky a tak se lidé bavili venku a hluk obtěžoval okolí.

Strážníci přijali i žádost od záchranné služby k prověření oznámení, ve kterém bylo sděleno, že se jeden mladík chystá podřezat plechovkou od piva. „Hlídka městské policie však na místě zjistila, že se jednalo pouze o recesi. Mladý muž chtěl, tímto zcela nevhodným způsobem, upoutat pozornost kamarádů,” uvedla mluvčí strážníků Eva Kněžourová.

Potyčka deseti lidí

Během páteční noci pak strážníci řešili potyčku asi deseti lidí. Když k restauraci v centru hlídka přijela, už tam bylo jen několik lidí. „Na dotaz hlídky sdělili, že byli napadeni mužem, který je několikrát uhodil do obličeje a z krku jednoho z nich strhl řetízek v hodnotě asi 8000 korun,” řekla mluvčí.

Dvojice útočníka na místě označila a ten jí řekl, že mu dvojice sprostě nadávala, tak se jen bránil, přece si to nenechá líbit. 

V neděli kolem poledne pak strážníci vyjížděli k železničnímu přejezdu, kde se měl nacházet opilý muž. „Vstupoval do kolejiště a hrozilo nebezpeční střetu s vlakem,” popsala Kněžourová.

Pro opilého musely děti

Hlídka ho nalezla spát v trávě nedaleko náspu. Po probuzení bylo zjevné, že je značně opilý. Na záchytku se mu však moc nechtělo, proto požádal o přivolání rodinných příslušníků, kteří by se o něho postarali. „Dechová zkouška mu prokázala 3,15 promile alkoholu. Po vyšetření na záchytné stanici lékař rozhodl, že si otce mohou děti vyzvednout,” uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto MP Hradec Králové

Štítky městská policie, hradec králové, strážníci, víkend, noční klid

Vydařený víkend nepotěšil strážníky. Řešili stovky událostí včetně rvaček a rušení nočního klidu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.