Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Hradečtí policisté vypátrali vězně, který byl dva roky na útěku. Ukrýval se v Polsku

Policisté z oddělení pátrání územního odboru Hradec Králové vypátrali uprchlého vězně, který byl na útěku dva roky, podařilo se ho najít v Polsku. Polští policisté ho 8. května zadrželi v jeho přechodném bydlišti a začalo vydávací řízení. Včera zadrženého muže předali českým kolegům na státní hranici v Náchodě.

„Dne 6. 4. 2017 tehdy třicetiosmiletý vězeň uprchl z nestřeženého pracoviště vazební věznice v Hradci Králové a jakoby se po něm slehla zem. Nebyla žádná stopa, kam by mohl utéct a kde se skrývá. Ani zveřejněná výzva o pomoc při pátrání v médiích nepřinesla žádný výsledek, nikdo o něm nic nevěděl. Až na jaře letošního roku udělal chybu při svém skrývání, policisté ji odhalili, a díky té chybě zjistili, že se ukrývá v Polské republice,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová

Soudce vydal evropský zatýkací rozkaz a cestou oddělení mezinárodní spolupráce požádala česká strana polské kolegy o pomoc. Předány byly veškeré informace k uprchlému vězni a popis místa jeho pobytu. Polští policisté ho dne 8. května zadrželi v jeho přechodném bydlišti a začalo vydávací řízení do České republiky. 

„Včerejšího dne nám zadrženého muže předali na státní hranici v Náchodě. V současné chvíli je muž obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až dva roky vězení. Při výslechu uvedl svůj důvod útěku. Prý má v Polsku nemocnou dceru, na kterou chtěl přispívat. Po celou dobu v Polsku pracoval. Kvůli důvodné obavě, že by mohl opět uprchnout, podali policisté k rukám státního zástupce podnět na uvalení vazby. V dnešních dopoledních hodinách soudce návrhu státního zástupce vyhověl a poslal muže do vazby,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, vězeň, útěk, Polsko, Hradec Králové, Náchod, Česko

Hradečtí policisté vypátrali vězně, který byl dva roky na útěku. Ukrýval se v Polsku  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.