Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Majitel penzionu, který si měl natáčet hosty při převlékání a sprchování, byl obviněn. Hrozí mu až dva roky

Majitel penzionu v Dolní Kalné, který si měl natáčet své hosty skrytou kamerou při převlékání a sprchování, byl obviněn. Zpovídat se bude ze spáchání přečinu poškození cizích práv. Za šmírování mu hrozí až dva roky vězení.

Majitel penzionu si měl své hosty natáčet od srpna loňského roku. Skryté kamery, která byla maskovaná jako žárovka, si nakonec všimli sami hosté a přivolali policii. Kriminalisté následně zabavili dva počítače, kameru s SD kartou a flash disk. Důkazy pak poslali k dalšímu přezkoumání na specializované pracoviště.

PSALI JSME: Majitel penzionu měl šmírovat hosty, v koupelně byla skrytá kamera 

Šmírák má velké štěstí, že záznamy nezachycují žádné děti a dospívající. Kvůli tomu je vyšetřovaný „jen“ za poškození cizích práv.  I tak ale bude muset u soudu hodně vysvětlovat. Hájí se tím, že kamera měla hlídat majetek, policisté však muže podezřívají, že úmyslem bylo spíš pořídit intimní záběry hostů. Osmapadesátiletý muž skrytou kameru podle policie dokonce přemísťoval z jednotlivých pokojů i do společné koupelny.  

„Svým jednáním tak měl obviněný způsobit celkem osmadvaceti poškozeným vážnou újmu na jejich právech, spočívající zejména v porušení práva na soukromí a na pořizování audio či video záběrů pouze se souhlasem nahrávaných osob, na což pamatuje i občanský zákoník,“ zdůraznil Lukáš Vincenc, mluvčí trutnovských policistů.   

V případě prokázání viny a odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto pixabay.com

Štítky Dolní Kalná, Trutnovsko, šmírování, penzion, videokamera, právo, flash disk

Majitel penzionu, který si měl natáčet hosty při převlékání a sprchování, byl obviněn. Hrozí mu až dva roky  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.