Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Tři maskovaní lupiči přepadli hradeckou čerpací stanici, hrozí jim až desetileté vězení

, aktualizováno 26. března 2019, 11:51

Kriminalisté včera objasnili přepadení hradecké čerpací stanice, ke kterému došlo v první polovině března letošního roku. Měli se ho dopustit tři mladíci ve věku 19, 20 a 21 let. V současné době jsou již všichni tři obviněni z trestného činu loupež, za což jim hrozí až desetileté vězení.

V neděli 10. března, krátce před 22. hodinou, přijali policisté na lince 158 dvě oznámení o přepadení jedné benzinové čerpací stanice na okraji Hradce Králové.

První volal muž, který projížděl okolo benzinky a viděl podezřelou trojici s kuklami na hlavách a pravděpodobně baseballovými pálkami. Druhé oznámení následovalo o minutu později přímo od obsluhy pumpy. Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky a výjezdová skupina včetně psovodů se služebními psy. 

„Přepadená žena policistům řekla, že do benzinky vstoupili tři maskovaní muži, z nichž dva měli hole v ruce. Jeden z nich praštil holí do pultu, čímž shodil stojan s cukrovinkami a všichni křičeli, ať jim dá peníze. Žena se pokusila jednomu z nich dokonce strhnout kuklu z hlavy, což se jí však nepodařilo a z pokladny jim vydala něco málo přes jedenáct set korun. Jen co jim dala do přinesené tašky peníze, dali se na útěk,“ popsala loupež mluvčí policie Iva Kormošová.

Pumpařka za nimi ještě vyběhla, aby zjistila, jakým směrem utíkají. Později při výslechu uvedla, že celodenní tržbu nechala přibližně čtvrt hodiny před přepadením odvézt a v kase nechala pár set korun, které vydala lupičům. Žena naštěstí při přepadení neutrpěla žádné zranění.

Přivolaným hlídkám se nepodařilo nikoho podezřelého v okolí najít. Případu se chopili kriminalisté, kteří po trojici začali intenzivně pátrat a včera ráno všechny zadrželi. Obvinění mladíci se k činu přiznali a uvedli, že peníze z loupeže vzápětí utratili na jiné benzince za cigarety a jídlo.

„Uvedli, že na pumpu, kterou si vytipovali a několik dní si předem i obhlédli, přijeli osobním vozidlem. Dvě kukly si udělali ze starých čepic a jednu chybějící si den předtím koupili. Dále řekli, že hole, ze kterých se nakonec vyklubala násada na krumpáč a sekyra, rukavice i kukly vyhodili někde po cestě při ujíždění. Provedenou prohlídkou auta však policisté jednu rukavici a jednu kuklu našli pod sedačkou,“ dodala Kormošová.

Ani jeden z mladíků nebyl nikdy v minulosti trestán, policisté proto nepodali podnět na vzetí do vazby a muži jsou tak stíháni na svobodě.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky přepadení, čerpací stanice, Policie ČR, peníze, Hradec Králové, věznice

VIDEO: Tři maskovaní lupiči přepadli hradeckou čerpací stanici, hrozí jim až desetileté vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.