Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie chytila v Koutníkově ulici řidiče na drogách, se zákazem řízení a bez technické

Při běžné namátkové silniční kontrole se dnes v noci policisté nestačili divit. Zastavili muže, který řídil pod vlivem drog. Navíc se ukázalo, že má zákaz řízení. A aby toho nebylo málo, jeho BMW mělo propadlou technickou.

Policejní hlídka dnes zhruba o půl třetí ráno zastavila v Koutníkově ulici BMW a vyzvala třiadvacetiletého řidiče, aby předložil všechny doklady potřebné k řízení. Následovala dechová zkouška a orientační test na návykové látky.

“Zkouška na alkohol byla negativní, ale test na drogy byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin a canabis. Muž se přiznal, že má od ledna udělen osmnáctiměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a že užil marihuanu i pervitin. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve či moči odmítl,” popsala policejní mluvčí Iva Kormošová.

To ale nebylo všechno. Policisté hned na to zjistili, že auto nesplňuje podmínky pro provoz na pozemních komunikacích - má propadlou technickou kontrolu. 

Muži teď za maření úředního rozhodnutí hrozí až dva roky vězení.

Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, kontrola, auto, doprava, drogy, BMW

Policie chytila v Koutníkově ulici řidiče na drogách, se zákazem řízení a bez technické  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.