Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradečtí kriminalisté zatkli muže, který vykradl desítky aut. V rejstříku trestů má již 23 záznamů

Hradečtí kriminalisté včera ráno zadrželi celostátně hledaného třiačtyřicetiletého muže z Prahy, který měl vykrádat desítky aut po celé republice. Zatčený zloděj má v rejstříku trestů již 23 záznamů a brány věznice opustil naposledy před necelými třemi lety. Nedávno dostal u soudu v Kolíně 10 měsíců vězení, rozsudek ale ještě nenabyl právní moci.

Čerstvě třiačtyřicetiletého muže z Prahy zadrželi kriminalisté u něj doma po intenzivním pátrání, kterému předcházela dlouhá mravenčí práce několika policistů.

„Například prověřením kamerových systémů zjistili, že okolo inkriminovaných míst, kde docházelo k trestné činnosti, se pohybovalo několik stejných aut. Následně zjistili, že všechna auta pokaždé řídil jeden člověk. Hledaný muž je nyní již obviněn z trestných činů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření platebního prostředku, za což mu hrozí trest odnětí svobody od 1 do 5 let,“ sdělila mluvčí policie Iva Kormošová.

Policisté muži prokázali vloupání do 28 aut po celé České republice během 1,5 měsíce, z čehož polovina připadá na Královéhradecký kraj (3x Jičínsko, 11x Hradecko). Muž kradl vždy stejným způsobem. Vyhlédl si zaparkované vozidlo převážně u restaurací, následně rozbil okénko a vzal vše, co mělo nějakou hodnotu.

PSALI JSME: Manželé se zastavili na oběd, z auta se jim zatím ztratily věci za desítky tisíc 

Lidé většinou během zastávky na jídlo přišli o tašky s doklady, penězi a platebními kartami, notebooky, telefony nebo fotoaparáty. Zloděj bral ale i oblečení či brýle.

V několika případech se mu podařilo z ukradených karet vybrat v bankomatech peníze. Škoda, kterou způsobil, je vyčíslena na téměř půl milionu korun. Na "práci" mu stačila chvilka, někteří okradení uvedli, že vozidlo nechali bez dozoru maximálně 5 minut.

„Obviněný muž má v rejstříku trestů celkem 23 záznamů odsouzení za spáchání majetkové trestné činnosti. Naposledy brány věznice opustil před necelými třemi lety, kde si odpykával 2,5letý trest za krádeže vloupáním do motorových vozidel i v Rakousku. Před pár dny byl Okresním soudem v Kolíně odsouzen k deseti měsíčnímu trestu odnětí svobody opět za trestné činy krádeže, poškození cizí věci a neoprávněné opatření platebního prostředku. Tento rozsudek ještě nenabyl právní moci,“ dodala Kormošová.

Jelikož panuje důvodná obava, že muž bude trestnou činnost opakovat, podali dnes policisté podnět k podání návrhu na vzetí do vazby.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, krádež, auto, vazba, Praha, Kolín, Královéhradecký kraj, Česko, Rakousko

Hradečtí kriminalisté zatkli muže, který vykradl desítky aut. V rejstříku trestů má již 23 záznamů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.