Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Cizinec kradl na Pražském Předměstí luxusní Audi. Policejní hlídka ho chytila přímo při činu

Hradečtí policisté chytili v sobotu po půlnoci přímo při činu zloděje aut. Přivolaná hlídka našla sedmatřicetiletého cizince v luxusní Audi A6 v ulici Karla Čapka na Pražském Předměstí. Muž reagoval zmateně a nebyl schopen vysvětlit, čí auto je. Později se zjistilo, že ve "vloupačkách" do aut není žádným nováčkem.

„Hlídka byla na Pražské Předměstí vyslána na základě oznámení muže, který si všiml neznámého člověka, jak vnikl do sousedova auta. Policisté našli muže sedícího v autě, který reagoval zmateně a nebyl schopen říci, čí vozidlo je,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Poškozením zámků a krádeží věcí zloděj způsobil škodu přesahující 100 tisíc korun. 

Muž vzápětí putoval do cely předběžného zadržení. „Šetřením policisté zjistili, že se i předešlého dne pokusil v té samé ulici odcizit vozidlo také značky Audi. Jelikož byl vyrušen svědkem, krádež nedokončil. Dále mu prokázali z konce minulého týdne vloupání do dvou mercedesů zaparkovaných v ulici Pardubická a Karla Hynka Máchy, do kterých po násilném překonání zámku vnikl a odcizil airbagy a z jednoho navíc brýle a zapalovač,“ dodala Kormošová.

Podle mluvčí je tento zloděj nyní obviněný z trestných činů poškození cizí věci a krádeže z části dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu, za což mu hrozí až pětileté vězení. „Obviněný muž, který je občanem jednoho ze států Evropské unie, se k trestné činnosti plně přiznal a uvedl, že přijel ze své země za účelem krádeže jak airbagů, tak i vozidla, aby zaplatil dluhy, které má ve své domovině. Jelikož policisté mají důvodnou obavu, že uprchne, nebo se bude vyhýbat trestnímu stíhání nebo bude v trestné činnosti pokračovat, podali včerejšího dne státnímu zástupci podnět na uvalení vazby,“ dodala mluvčí.

V dnešních odpoledních hodinách soudce návrh akceptoval a cizince poslal do vazby.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, krádež, auto, Pražské Předměstí, Audi, Karel Čapek, Audi A6, Evropská unie, Mercedes-Benz, Karel Hynek Mácha

Cizinec kradl na Pražském Předměstí luxusní Audi. Policejní hlídka ho chytila přímo při činu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.