Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík z Královéhradecka prodával několik let drogy. Dnes ho soudce poslal do vazby

Z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy obvinili včera kriminalisté čtyřiadvacetiletého muže z Královéhradecka. Kladou mu za vinu, že od roku 2014 prodával pervitin minimálně 8 lidem. Přijít si měl na téměř 300 tisíc korun. Soudce ho dnes poslal do vazby.

„Muži policisté prokázali, že již od roku 2014 prodával pervitin, a to minimálně 8 lidem ve více jak 500 případech za téměř 300 tisíc korun. V tomto období měl v prodávání jen půlroční pauzu, kdy si odpykával ve vězení trest za krádeže. V současné době je v podmínce, která měla vypršet až v červnu 2020,“ upřesnila mluvčí policie Iva Kormošová.

Drogově závislý mladík školní docházku ukončil ve 22 letech, i tak má ale pouze základní vzdělání. Sedmkrát začal studium na různých středních školách, nikdy se však nedostal ani do 2. ročníku. Obviněný muž přiznal, že sám je i uživatelem drog. Od 18 let kouří marihuanu a o rok později začal s pervitinem. Nikde nepracuje, jen si občas sežene brigádu.

„Jelikož policisté mají důvodnou obavu, že obviněný muž uprchne, bude se skrývat nebo opakovat trestnou činnost, podali k státnímu zástupci podnět na uvalení vazby. V dnešních dopoledních hodinách soudce návrhu vyhověl a muž byl eskortován do vazební věznice,“ uzavřela Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky drogy, Policie ČR, prodej, vězení, Královéhradecký kraj, metamfetamin

Mladík z Královéhradecka prodával několik let drogy. Dnes ho soudce poslal do vazby  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.