Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Podvodník nabízí na internetu mobily za téměř 30 tisíc korun. Po zaplacení přestane komunikovat a telefony nezašle

Policistům v Chlumci nad Cidlinou bylo včera nahlášeno podezření z podvodu. Oznamovatel se na internetu domluvil na koupi mobilního telefonu za téměř 27 500 Kč, dohodnutou částku prodejci zaslal bezhotovostním převodem. Prodejce příjem peněz potvrdil a slíbil dodání zboží, mobil ale nedorazil a ani peníze se nevrátily. Podvodník vzápětí přestal komunikovat.

Včera v poledne se na služebnu obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou dostavil muž, který oznámil podezření z podvodu. „Uvedl, že na konci listopadu loňského roku si na jednom internetovém portálu všiml nabízeného mobilního telefonu. S prodejcem se domluvil a bezhotovostním převodem zaslal na jeho účet téměř 27,5 tisíce korun. Prodejce potvrdil příjem peněz a slíbil dodání zboží v nejbližší době, což však do současné doby neuskutečnil, peníze nevrátil a přestal komunikovat,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Policisté zanedlouho zjistili, že bylo po celé republice nahlášeno již 10 podobných případů se škodou za více jak 230 tisíc korun. Vždy se mělo jednat o neznámého pachatele vystupující pod stejnou emailovou adresou. „Proto spis postoupí ke sloučení kolegům, kteří již případ řeší z dřívější doby,“ dodala Kormošová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky mobil, podvod, peníze, Internet, Chlumec nad Cidlinou

Podvodník nabízí na internetu mobily za téměř 30 tisíc korun. Po zaplacení přestane komunikovat a telefony nezašle  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.