Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradečtí kriminalisté obvinili 10 osob z hospodářských zločinů

Krajská policie v Hradci Králové dnes obvinila deset osob v případu závažné hospodářské kriminality na Trutnovsku. Obvinění devíti fyzických a jedné právnické osoby se týká zneužití pravomoci úřední osoby ve vztahu k pokusu spáchání zvlášť závažného zločinu dotačního podvodu a poškození finančních zájmů Evropské unie.

„Klademe jim za vinu, že se dopustili porušení legislativy v oblasti správy majetku státu, stavebního řízení a ochrany životního prostředí. Zmíněné podezření ze spáchání trestné činnosti se vztahuje k městu Pec pod Sněžkou a území svěřeného do péče Správy Krkonošského národního parku," uvedl mluvčí krajské policie Jan Čížkovský.

Podle informací ČTK je mezi obviněnými také starosta Pece pod Sněžkou Alan Tomášek a bývalý ředitel Krkonošského národního parku (KRNAP) Jan Hřebačka. Pec pod Sněžkou byla jedním z míst říjnového zásahu policie v souvislosti s případem.

Čížkovský uvedl jen to, že tři z obviněných policie zadržela a předvedla k výslechu. Šest obviněných zastává nebo zastávalo vedoucí funkce na radnici v Peci a ve Správě KRNAP. „Zahájení trestního stíhání předcházelo důkladné prověřování, které probíhalo od roku 2017," uzavřel mluvčí s tím, že nic dalšího k případu nelze sdělit.

Hřebačka skončil ve vedení KRNAP ke konci roku 2017 po deseti letech z vlastní vůle. Nahradil ho Robin Böhnisch. Mluvčí parku Radek Drahný odmítl cokoli k případu říci. „Probíhá vyšetřování, do doby ukončení vyšetřování se k tomu nebudeme vyjadřovat," řekl v poledne Drahný.

Policie loni v říjnu zasahovala na několika místech na Trutnovsku včetně Pece. Podle tehdejších informací kriminalisté vyšetřovali pozadí několika projektů, například Herní krajiny Pecka na Portáškách nad městskou částí Velká Úpa či parkovacího domu.

Autoři

Štítky ČR, EU, správa, kriminalita, Královéhradecký kraj, policie, Evropská unie, okres Trutnov, Pec pod Sněžkou, Krkonošský národní park, Hradec Králové, Správa Krkonošského národního parku, Robin Böhnisch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí kriminalisté obvinili 10 osob z hospodářských zločinů  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.