Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Postrach hradeckých seniorů dopaden. Muže, který lákal důchodce do auta, již policisté obvinili

Během včerejšího dne dopadli hradečtí strážci zákona padesátiletého muže, který lákal seniory nebo postižené do svého auta a nabízel jim k prodeji různé věci. Některé přepravované nešťastníky také okradl. Lapka, který se k trestné činnosti nepřiznal, je obviněn z trestných činů podvod a krádež, za což může jít až na 2 roky do vězení.

„U vyhlídnuté oběti zastavil jako řidič osobního vozidla a zeptal na cestu. Poté ji nabídl odvoz. Během cesty muž nabízel k prodeji různé věci, jako předražené hodinky či voňavky. Na třech mužích ze čtyř se obohatil nebo se pokusil obohatit o částku převyšující 6 tisíc korun,“ objasnila mluvčí policistů Iva Kormošová.

Dva seniory navíc obral o bankovky vyčnívající z peněženky. Jednomu důchodci vzal jednu tisícikorunu, druhému, protože si byl na poště pro penzi, vzal celých 12 tisíc korun.

Kriminalisté po muži pátrali od konce listopadu, kdy přijali první oznámení. Následně se zaměřili na vozidlo, které jim okradení částečně popsali.

„Včera ráno si kolegové na Štefánikově ulici podezřelého vozidla všimli a u hradecké fakultní nemocnice ho zastavili. Ve vozidle byl kromě řidiče ještě jeden pasažér, což byl také vyhlédnutý senior, který se nechal odvézt do nemocnice a kterému také nabízel různé zboží. U tohoto muže však neuspěl, protože u sebe neměl žádné peníze,“ doplnila Kormošová.

Muž se k trestné činnosti nepřiznal. Kriminalisté ho obvinili z trestných činů podvod a krádež, za což mu hrozí až 2 roky vězení.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, senior, podvod, šmejdi

Postrach hradeckých seniorů dopaden. Muže, který lákal důchodce do auta, již policisté obvinili  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.