Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Dva bratři přijali do zástavy zlatý náramek, peníze ale nepředali a přestali komunikovat

Případ podvodu, ve kterém sehrál roli zlatý náramek v hodnotě 27 tisíc, nyní řeší hradečtí policisté. Dva bratři jsou viněni z toho, že od svého známého, který byl zprostředkovatelem, přijali do šperk zástavy, poté si ho ale bez předání peněz nechali. Dvojici za přečin podvod hrozí až dva roky odnětí svobody.

„Pod smyšlenou záminkou, že musí pro dohodnutou sumu peněz dojet a že se obratem vrátí, náramek vzali a již se neobjevili. Zpočátku spolu ještě nějaký čas přes sociální sítě komunikovali, což však ustalo a posléze nebyli kontaktní ani na telefonu,“ řekla k podvodu policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté poté zjistili, že bratři od svého jednadvacetiletého známého, o kterém věděli, že druhý den nastupuje na rok do vězení, náramek vylákali již s vědomím, že mu žádné peníze nedají, ani šperk nevrátí a ponechají si ho.

„Bratrům za přečin podvod hrozí až dva roky vězení,“ pověděla mluvčí a dodala: „Poškozeným je hlavně muž, který svěřil náramek zprostředkovateli a který potřeboval rychle sehnat finanční hotovost.“

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, Policie ČR, bratři, náramek, zlato, peníze

Dva bratři přijali do zástavy zlatý náramek, peníze ale nepředali a přestali komunikovat  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.