Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté zadrželi muže, který v Hradci vykrádal rodinné domy. Soudce ho zanedlouho poslal na půl roku do vězení

V pátečních odpoledních hodinách přijali policisté dva obdobné telefonáty týkající se nezvané návštěvy neznámého muže v rodinných domcích v Malšovicích. Hlídka, která dorazila na místo, podezřelého nedaleko našla. Muž se hájil tím, že do domků vešel pouze za účelem "zjištění cesty do hospody" a že v žádném případě tam nešel krást.

„Policisté muže zadrželi a převezli na služebnu, kde zjistili, že šestatřicetiletý muž ze sousedního státu má na svědomí vniknutí do dalšího rodinného domku, ke kterému došlo v létě loňského roku a odkud odcizil věci jako např. mobilní telefon, dámskou peněženku, hodinky apod. Vše v hodnotě více jak sedm a půl tisíce korun. Ve všech případech využil příležitosti, že branky i domy byly otevřené,“ uvedla mluvčí policie Iva Kormošová.

Strážci zákona mu následně sdělili podezření z trestného činu porušování domovní svobody a krádež, za což mu hrozil trest odnětí svobody až na dva roky. Muž se hájil tím, že do domků vešel pouze za účelem zjištění cesty do hospody a že v žádném případě tam nešel krást. K loňské krádeži se nepřiznal vůbec.

„Policistům se podařilo proti podezřelému muži opatřit dostatek důkazů, proto mohl být již v neděli postaven před soud, který ho poslal přímo na půl roku do vězení,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, krádež, podezření, Malšovice, rodinný dům

Policisté zadrželi muže, který v Hradci vykrádal rodinné domy. Soudce ho zanedlouho poslal na půl roku do vězení  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.