Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hradecký soud se potřetí zabývá případem exnáměstka Malíře

Krajský soud v Hradci Králové začal znovu projednávat případ bývalého náměstka královéhradeckého primátora Josefa Malíře, kterého obžaloba viní z předražené koupě parkovacího domu pro město. Projekt byl podle obžaloby předražen nejméně o 20 milionu korun. Malíř vinu odmítá. Hlavní líčení je naplánované do pátku.

Vrchní soud loni zrušil rozsudek krajského soudu, který Malířovi uložil podmíněný trest v délce 2,5 roku za zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Státní zástupce navrhoval pět let vězení.

V kauze parkovacího domu v areálu bývalé mlékárny u hlavního vlakového nádraží obžaloba viní Malíře z toho, že jako předkladatel ostatním členům rady města a zastupitelstva vědomě podával nepravdivé a zkreslené informace se záměrem, aby si Hradec Králové koupil parkovací dům, který budovala soukromá firma. Žalovaná činnost se týká období od prosince 2007 do ledna 2010. Město za parkovací dům v roce 2010 zaplatilo přibližně 75 milionů korun, ale podle revizního znaleckého posudku byla obvyklá cena nemovitosti 41,6 milionu.

Královéhradecký krajský soud se věcí zabývá potřetí. Minule mu ji vrátil Nejvyšší soud po dovolání nejvyššího státního zástupce, který nesouhlasil s tím, že Malíř byl původně osvobozen.

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky soud, správa, Malíř, Hradec Králové, Krajský soud v Hradci Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký soud se potřetí zabývá případem exnáměstka Malíře  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.