Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pětice výtržníků napadla dva muže. Hromadnou rvačku na Slezském Předměstí vyvolal spor o bundu

Hradečtí kriminalisté včera obvinili 5 lidí z trestného činu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a výtržnictví. Jedná se o 4 muže a 1 ženu. Všem je kladeno za vinu, že v sobotu 29. prosince loňského roku kolem třetí hodiny ranní napadli u jednoho klubu na Slezském Předměstí slovně i fyzicky dva muže. Agresorům hrozí až tříleté vězení.

Čtyři muži a jedna žena pocházející z různých částí republiky, kteří do Hradce Králové přijeli za prací, měli dvojici napadnout kvůli bundě, jenž měla přítelkyně jednoho ze zbitých na sobě.

„Jeden z útočníků ji nařknul, že bundu odcizila jeho přítelkyni. To vyvolalo incident, který skončil útokem jak na třiadvacetiletého muže (přítel majitelky bundy), tak i na jeho stejně starého kamaráda, který mu přiběhl na pomoc. Oba muži utržili několik kopanců směrovaných na hlavu. Jeden z nich i v době, kdy ležel bezvládně na zemi. Ačkoliv se zprvu bránili, proti pěti neměli šanci,“ popsala útok mluvčí policie Iva Kormošová.

Než stihli přivolaní policisté přijet, skupina útočníků utekla. Zanedlouho se ale o několik ulic dál podařilo útočníky chytit. Napadené muže musela rychlá záchranná služba převézt do hradecké nemocnice na oddělení urgentní medicíny.

„Není vyloučeno, že na základě dalšího šetření a na znaleckých posudcích z oboru lékařství, které jsou zadané, dojde k překvalifikování trestního stíhání. Za současné situace jim hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let,“ uzavřela Kormošová.

Autoři

Štítky Policie ČR, napadení, Slezské Předměstí, 2018, bunda, Hradec Králové

Pětice výtržníků napadla dva muže. Hromadnou rvačku na Slezském Předměstí vyvolal spor o bundu  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.