Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

PŘEHLED: Kuriózní zásahy městské policie v roce 2018

Rok 2018 je téměř za námi. V 8 760 hodinách, které má jeden rok, se toho stalo skutečně hodně. Rozhodně se nenudili ani strážníci hradecké městské policie. Několik kuriózních zásahů si teď připomeneme.

V dubnu byli strážníci přivoláni k opilému ležícímu muži v centru města. Po příjezdu na místo hlídka skutečně nalezla opilého muže, který byl při vědomí, stěžoval si ale na bolesti na hrudi a nedokázal se postavit na nohy. K tomu měl problémy s komunikací a po chvíli začínal upadat do bezvědomí. Nakonec se zjistilo, že je navíc epileptik.

Epileptik vypil láhev vodky, poté zkolaboval v centru města 

Smutný případ řešili hradečtí strážníci v červenci. Vyjížděli k jednomu rodinnému domu v centru města, na jehož zahradu "přistála" malá podvyživená čivava. 

Na zahradě rodinného domu "přistála" čivava. Někdo jí přehodil přes plot 

V červnu byli strážci zákona přivoláni do jednoho z místních kadeřnictví, kde měla pracovat opilá kadeřnice. Strážníky si vyžádala přítelkyně muže, který se tam nechal ostříhat. Oznamovatelka ale zřejmě nebyla s výsledkem spokojena a pracovnici označila za nebezpečnou. 

Opilá kadeřnice "vytvořila" muži nezvyklý účes. Jeho přítelkyně zavolala strážníky 

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu až narazíte na strážníka v civilu. O tom by mohli vyprávět mnozí „hluchoněmí”, kteří žebrali a z nic netušících Hradečanů tahali peníze. Ale to jen do jednoho srpnového dne, kdy poprosili o příspěvek i strážníka městské policie, který zrovna nebyl ve službě. Po přivolání Policie ČR se doposud hluchoněmí lidé rozhovořili plynně anglicky.

Po Hradci se pohybují podvodníci, kteří předstírají, že jsou hluchoněmí. Po lidech chtějí peníze 

V září byli strážníci přivoláni ke krádeži Francovky. Zadržený zloděj se pokusil v zázemí obchodního domu oběsit na popruhu svého batohu. Právě příchozí strážnici mu ale v dokonání sebevraždy naštěstí zabránili.

Zákazníka obchodního domu přistihli při krádeži, potom se chtěl oběsit 

V Praze strážníci bojovali s mambou, v Hradci Králové se zmijí. V říjnu řešili oznámení o pohybu zraněného „hnědého hada s klikatou čárou na zádech” u rodinného domu. Do souboje se strážníkem městské policie, který měl za úkol zmiji zneškodnit, vstupoval had s deficitem. Byl poraněn nad okem z předchozího souboje s domácí kočkou.

Zmiji, kterou zranila kočka, museli u rodinného domu odchytit strážníci 

V polovině října na sebe připoutal pozornost městské policie řidič Volkswagenu. Po jeho zastavení policisté zjistili, že šofér nemá a nikdy ani neměl řidičský průkaz. To by samo o sobě bohužel nebylo nic výjimečného, řidičova spolujezdkyně ale byla na útěku z výchovného ústavu.

Muž bez řidičáku na sebe upozornil nebezpečnou jízdou. Navíc vezl dívku, která byla na útěku z ústavu 

V první polovině prosince přijal operátor tísňové linky hradeckých městských strážníků telefonát, ve kterém mu mladík sdělil, že na záchodcích sportovního areálu někdo znásilňuje dívku. Zanedlouho byli strážci zákona na místě, nic mimořádného se tam však nedělo. Při prověřování oznamovatele ale vyšlo najevo, že ho hledá státní policie.

Na WC dochází ke znásilnění, slyšeli strážníci na tísňové lince. Na služebně nakonec skončil volající 

Autoři | Foto Městská policie Hradec Králové

Štítky rok, 2018, přehled, městská policie, obecní policie, rodinný dům, centrum města, Volkswagen, Hradec Králové, Policie České republiky, Praha

PŘEHLED: Kuriózní zásahy městské policie v roce 2018  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.