Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Žena uvěřila falešnému vojákovi speciálních pozemních sil americké armády, vylákal z ní desítky tisíc

Hradečtí policisté včera přijali oznámení o dalším podvodu na internetu. Žena přišla na služebnu a vypověděla, že se na sociálních sítích seznámila s mužem, který vystupoval jako voják speciálních pozemních sil americké armády. Pod různými záminkami z ní měl vylákat desítky tisíc korun.

„Muž ženě namluvil, že se potřebuje dostat ze základny v Damašku za svojí dcerou, které tragicky zemřela matka. Za povolení zvláštní dovolené byl stanoven poplatek 1 500 dolarů. Sedmatřicetiletá žena peníze obratem bankovním převodem zaplatila,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Tyto peníze byly ale pouze začátek. Za zaplacení letenky po ženě žádal další 3 tisíce amerických dolarů. Jelikož tolik neměla, chtěla zaslat jen 2 tisíce.

„Naštěstí tuto platbu jako podezřelou banka zablokovala a peníze z účtu nepovolila odeslat. Žena za svoji neopatrnost díky bance nepřišla o další desetitisíce,“ dodala Kormošová.

Policisté z oddělení obecné kriminality případ řeší jako podvod. V případě dopadení a prokázání viny si může "voják speciálních pozemních sil americké armády“ odsedět až dva roky.

Policisté varují: Při komunikaci na sociálních sítích s neznámými lidmi buďte obezřetní a v případě žádosti o peníze, ať se jedná o jakoukoliv částku, nic neposílejte.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky voják, podvod, Hradec, USA, Armáda Spojených států amerických, peníze, Damašek

Žena uvěřila falešnému vojákovi speciálních pozemních sil americké armády, vylákal z ní desítky tisíc  |  Krimi  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.